Gratis hjernetrim fra Microsoft

En av de kule greiene med "Ultimate"-utgaven av Windows Vista var de såkalte Ultimate Extras - spesielt ekstrainnhold kun tilgjengelig for nettopp de som hadde spandert på seg Vista Ultimate.

Problemet med Ultimate Extras er at det egentlig verken har vært spesielt mye eller spesielt godt innhold, men i hvert fall ett unntak har det vært: Microsoft Tinker. Dette såkalte puzzle-spillet kom i fjor høst og går ut på å styre en liten robot gjennom en labyrint av feller og hindre. Tinker er et vanedannende spill som det er enkelt å komme i gang med, men også veldig vanskelig på de senere brettene (det er 160 av dem).

Men nå har Microsoft sluppet løs Tinker for XP og alle nyere versjoner av Windows - så hvis du skulle kjede deg litt før du ser Grevinnen og Hovmensteren for n-te gang, kan du alltids fyre opp PC-en for litt hjernetrim. Du kan laste ned spillet via Softpedia eller gjennom Games for Windows Live. For sistnevnte må du gjennom en registreringsprosess, men til gjengjeld åpner du for å kunne oppnå 15 såkalte prestasjoner eller achievements (og 200 Gamerscore-poeng for den som bryr seg om sånt).Du kan i tillegg bygge dine egne brett.

Tinker krever forresten at datamaskinen din takler et minimum av 3D-grafikk - men er du usikker her er det jo bare å teste det ut. Spillet er forresten også kompatibelt med fjernkontrollen til Windows Media Center og kontrolleren til Xbox 360, så det fungerer også godt på stue-PC-en. En mer detaljert innføring til spillet finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen