Gratis fra Nokia

Såkalt spam har i løpet av de siste årene blitt et stadig større problem blant mange millioner nettbrukere rundt om i verden. Undertegnede mottar hver dag et knippe av disse fantasifulle meldingene, som vanligvis er skrevet utelukkende med store bokstaver, og som har en CC-liste lenger enn ett vondt år. I dag dumpet imidlertid en av de mer komiske variantene ned i innboksen.


(Klikk for større versjon)

E-posten er fra Harald Lund, som kan overbringe den gledelige nyheten om at Nokia har startet en ny kampanje. I denne nye kampanjen skal produsenten teste hvor bra "munn-til-munn-metoden" fungerer som markedsføring av modellene sine.

Dette innebærer at man ved å videresende meldingen til et visst antall personer vil motta gratis mobiltelefoner fra Nokia, som takk for at man reklamerer for den finske giganten. Fantastisk.

Hvilken telefon man får avhenger selvsagt av hvor mange personer man videresender e-posten til, man må jo som kjent jobbe for føden. Sender man til åtte personer vil man motta den noe utdaterte Nokia 6210. Det er derfor gledelig at herr Lund kan friste med et skinnende eksemplar av Nokia WAP hvis man overbringer meldingen til 20 personer.

For at Harald Lund skal holde kontrollen på hvor mange du videresender e-posten til, må du selvsagt sende en kopi av alle eksemplarene til ham. Adressen til Haralds innboks er anna.swelan@nokia.com. Vi gjetter på at Anna er pikenavnet til Harald.

Men, fra spøk til alvor: Det som skjer hvis du skulle finne på å svare på slike meldinger som dette, er at e-post adressen din blir registrert sammen med hundrevis av andre håpefulle verden over.

Ettersom det nå er bevist at e-posten din er i bruk, blir denne plutselig mer verdt. Listene med aktive e-post-adresser blir videre solgt til mennesker med en genuin interesse for å selge deg alt fra Viagra til hestesko - det eneste du ikke risikerer å motta, er en Nokia-telefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen