Gratis fotokurs for nybegynnere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et nytt nettsted, gratisfotokurs.no ble startet for omtrent 3 uker siden. Som navnet tilsier er det altså et gratis fotokurs, foreløpig kun for nybegynnere, som holdes av instruktører som jobber på frivillig basis. Instruktørene finner man over hele landet, og det lever ambisjoner om at de også skal bli verdensledende på gratis fotokurs. Instruktørene er nødvendigvis ikke utdannede fotografer eller journalister, men heller gjerne fotointeresserte som har hatt et kurs hos en profesjonell fotograf.

Torsdag 1.februar var det klart for et gratiskurs i regi av dette nettstedet. Til stede var det 2 instruktører fra gratisfotokurs.no i tillegg til 5-6 deltakere. Kurset ble holdt hjemme hos en av instruktørene hvor det var gjort klart en presentasjon over hva som skulle gjennomgås på kurset, i tillegg til en del praktiske eksempler. Kurset var lagt opp til teori i form av presentasjonen og en del praktiske kameraøvelser.

For å ta en liten vurdering av instruktørene på dette kurset, oppfatter undertegnede det slik at det var folk som ikke jobbet daglig med fotografering, men har det som en hobby og har god forståelse av faget. Gjennom kurset var det ingen tvil om at instruktørene visste hva de snakket om, men dette kom nok av at det kun ble gjennomgått det grunnleggende innen digital fotografering.

Nedenfor finner du en liten liste over noe som ble gjennomgått på kurset:

  • En innføring i digitalkameraet. (Innsetting av batteri, minnekort, gjennomgang av menyer o.l)
  • Bruk av digitalkameraet. (Blits, manuelle og automatiske funksjoner)
  • Backup, deling og utskrift av bilder gjennom nettsystemet Photomax.

Oppsummering og konklusjon av kurset

Med det kunnskapsnivået undertegnede har på det fotografiske området, ble nok serveringen av gullrotkaka høydepunktet for kurskvelden. Med dette mener jeg ikke at det var et dårlig kurs, men det gjennomgås så mye grunnleggende ting at man stort sett kan oppnå samme kunnskap ved bare å lese brukermanualen til kameraet.
Er man den personen som er helt blank på digital fotografering eller den som ikke forstår brukermanualen (fordi den for eksempel kan være skrevet på teknisk engelsk), er deltakelse på et slikt kurs som det tilbys her, en grei løsning for å lære seg digital fotografering.

Om du føler at du behersker de områdene som ble nevnt ovenfor, ser jeg ingen grunn til at du behøver et slikt nybegynnerkurs som gratisfotokurs.no tilbyr. Om du derimot ikke behersker det, er dette kurset for deg.

På kurskvelden ble det spurt om det var planlagt noe videregående fotokurs for de som er kommet seg litt lengere enn nybegynnerstadiet. Instruktørene mente at dette ikke var utenkelig, men da konseptet er nyoppstartet, er de ikke kommet så langt enda. Det ble ikke nevnt noe om at et eventuelt videregående kurs kom til å være gratis. Undertegnede mistenker at det må en liten kursavgift til for at instruktørene skal gidde å organisere både et kurs for viderekommende, og for å drive videre nybegynnerkurset. Kan ikke helt se for meg at det er så mange instruktører som ønsker å sette av så mye tid og ressurser i lengden, for å instruere folk hvis de ikke får noen slags lønn for strevet.

En mulig inntekstskilde er Photomax.com

Photomax.com er et amerikansk nettsted som tilbyr gratis lagringsplass for opp til 5GB, dedikert til backup og deling av bilder. Samtidig kan du også bestille fotoutskrifter eller artikler med dine bilder påtrykket.

Omtrent 1/3 av fotokurset dreide seg nettopp om Photomax.com. Da er det all grunn til å tro at instruktørene ønsker å rekruttere deltakerene til systemet for at de skal tjene penger på det. Et sikrere tegn på dette er at instruktørene ønsket at man skulle registrere seg en Photomax.com-konto gjennom deres Photomax-side. Det vil da være logisk å tenke at de vil oppnå noen form for kreditt når folk registrerer seg her.

Bestillingene hos Photomax.com skjer gjennom en av gratisfotokurs.nos instruktører. Da snakker vi spesielt om bestillinger hvor du sender fra deg for eksempel gamle bilder eller VHS-kassetter for å digitalisere disse. Ordren blir sendt til et lite kjent selskap i Oslo som samler opp bestillinger, for så å sende dem over atlanteren til USA.

Da Photomax.com ikke er spesielt mye billigere enn et vanlig norsk firma, foretrekker undertegnede å ikke sende bort gamle minner til et nokså ukjent selskap på andre siden av kloden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen