Gratis desktop-Linux fra Xandros

Linux blir stadig bedre på desktop-fronten, men Xandros kan vil ikke akkurat sies å ha laget noe revolusjonerende nytt. "Open Circulation Edition" er nemlig "strippet" ned betraktelig fra betalingsversjonene Xandros Desktop og Xandros Business Desktop.

Gledelig for norske brukere er det kanskje at "Open Circulation Edition" leveres med Opera sin nettleser som standard. Litt sært er det allikevel at man har begrenset CD-brenningen i Xandros File Manager til den minste hastigheten som CD-brenneren støtter. For å få maksimal ytelse må man selvsagt betale for å oppgradere til Xandros Desktop Standard, Deluxe eller Business - evt. bli medlem av Xandros Networks.

Xandros ser ut til å stille i samme klasse som Red Hat når det gjelder kommersialisering. Til forsvar kan det sies at Linux-distroene ikke ligger så høyt i pris at brukerne føler at de blir utnyttet. Standard-, Deluxe- og Business Edition kan anskaffes for henholdsvis 39-, 89- og 129 amerikanske dollar.

Til informasjon kan det nevnes at et par tester utført på Xandros Desktop 2.0 har gitt denne distribusjonen ganske god kritikk i media. Den har rykte på seg for å være meget brukervennlig, pen GUI og lett å bruke som desktop. Dersom man ser etter et alternativ til Windows og ikke har problemer med å betale noen få kroner for et operativsystem, kan Xandros absolutt være et godt valg.

Xandros "Open Circulation Edition" kan kanskje føre til at flere potensielle kunder "prøvesmaker" distroen og senere oppgraderer til en av betalingsversjonene?

Flere screenshots av Xandros "Open Circulation Edition" finner du her: Xandros Desktop OS Open Circulation Edition.

 

(Kilder: Xandros)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen