Gratis bredbånd i Norge

Stiller du ikke de største kravene, slipper du å betale.

Med 100 000 kunder i Sverige satser bredbåndsleverandøren Bahnhof nå på Norge. Først ut er Oslo der det åpnes for at 2 000 abonnenter kan få gratis bredbånd, om du ikke stiller det største kravet til hastighet.

Bahnhof etablerte seg som en frittstående internettoperatør i de tidligere lukkede svenske nettene som var drevet av kommuner, energiselskaper og kommunalt eide organisasjoner. De kunne dermed presse prisene, og hevder selv at dette første til en prisrevolusjon i Sverige. I Sverige er nettprisene godt under det nordiske snittet.

Like mye opp som ned

Det er i første omgang 2 000 porter(antall koblinger mot leverandøren) som åpnes mot abonnenter i nettet. Grunntjenesten er gratis, og tilbyr 512 Kbit/s både opp og ned. Det er ikke rare greiene, men vil nok for enkelte være mer enn nok for lettbeint surfing.

Det er først når du har behov for litt kvassere linje at Bahnhof tar seg betalt. Første steg er 5 Mbit/s hver vei for 299 kroner i måneden, men du kan øke helt opp mot 200 Mbit/s hver vei om du ønsker det.

Det er ingen trafikkbegrensninger, og du får tilgang til et eget bibliotek av tilleggstjenester uten at det koster noe ekstra.

Tilbudet kan du allerede nå bestille på leverandørens hjemmesider. Selskapet skriver i en pressemelding at de første 2 000 abonnentene er de viktigste, og at de vil utvide antallet i den takten Opennet rekker.

– Hvert land er unikt. Vi vil gjerne høre våre norske kunders synspunkter på tjenestene. Er det noe vi kan gjøre bedre eller mer fleksibelt kommer vi til å gjøre det, sier Henrik Kemkes, VD for Bahnhof i Norge, i pressemeldingen.

Vil beskytte privatlivet

I pressemeldingen legger de også vekt på personvernet av kundene. De lover å ikke lagre noe i sine logger utover hva myndighetene krever, og hverken blogger eller andre nettsteder skal blokkeres uten at de strider mot loven.

– Vi lever i en tid der nettets nøytralitet og åpenhet stadig trues. Slik vil vi ikke ha det, sier Kemkes.

Nøyaktig hvorfor Bahnhof vil gi deg gratis bredbånd har de ikke uttalt. Vi vil imidlertid tro at gratiskundene fort vil se seg lei den lave hastigheten, for så å oppgradere til en av pakkene som koster noen kroner.

(Kilde: Pressemelding, Bahnhof)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen