Gratis bilderedigering på nett

Hva er Picnik?

Picnik er et nettbasert verktøy som kan brukes til enkel bilderedigering. Det kan blant annet rotere og beskjære et bilde, og kan også brukes til å endre bildestørrelse, eksponering, farger, skarphet og til å fjerne røde øyne.

Tjenesten fungerer med både Windows, Mac og Linux, og kan prøves ut uten at man trenger å registrere seg. Prøv selv på picnik.com.

Tjenesten finnes også i en Premium-utgave med flere muligheter og effekter - den koster 24,95 dollar/år (138 kroner).

Selskapet som har utviklet bilderedigeringstjenesten Picnik, har nå lansert programmeringsgrensesnittet (API) Picnik-in-a-Box. Dette gjør det mulig for nettsider å bruke Picnik-grensesnittet til å laste ned, redigere og lagre bilder som brukerne sender inn.

Nettsidene som tar i bruk grensesnittet skal videre kunne tilrettelegge og tilpasse det for en bestemt nettside.

Nettsider som Photoextract.com, Fineartstudioonline.com, Freewebs.com, Box.net, Photoworks.com, ZoomShare.com, og Fliptrack.com har allerede tatt i bruk grensesnittet fra Picnik, mens Flickr og Lexmark bruker en mer avansert versjon av samme grensesnitt.

Det kan også nevnes at programvareutvikleren Adobe jobber med utvikling av tjenesten Photoshop Express, som skal gjøre det mulig å redigere bilder via nettet - les mer.

(Kilder: WinBeta, Webware, )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen