Gratis bildemoro på nett
Teknofil

Gratis bildemoro på nett

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Selv om mange anser fotografier å være en sannferdig formidling av virkeligheten, har bildets sannhetsverdi blitt vesentlig svekket de senere årene. Årsaken er at digital bildebehandling er blitt så utbredt.
 
Nå har man riktignok fikset på bilder langt tilbake i tid hvor man for eksempel brukte pensel for å fjerne eller gjøre om på bildene. Reklamebransjen har også lenge vært kjent for retusjering som mildt sagt pynter på virkeligheten.
 
De senere årene har imidlertid bilderedigering og bildemanipulasjon blitt mer tilgjengelig for folk flest. Såkalt fotofikling er til og med blitt en egen kunstform, og mange konkurrerer om å lage de mest troverdige eller morsomste manipulasjonene.
 
Her kan du hente litt inspirasjon til mer profesjonell bildemanipulering.
 
Selv om de proffe gjerne bruker Photoshop og andre dyre programmer, finnes det enklere og helt gratis programmer for deg som bare vil leke deg og ha det litt moro med bildene dine.
 
Enkle gratisprogram
En løsning er selvfølgelig å laste ned et gratis og enkelt bilderedigeringsprogram du kan prøve deg fram med. Du vil fort finne ut at effekter som klipp og lim, viskelær og klonefunksjon kan gi mange morsomme effekter. Det samme gjelder for innebygde fotofiltre som enkelt gjør bildet ditt helt om.
 
En enkel gratisvariant for deg som ønsker elementær bildebehandling er Microsofts Paint.net. Det er verdt å merke seg at det ikke er samme Paint-programmet som ligger ferdiginnstallert på en del Windows-maskiner.


 
Paint.net er forholdsvis enkelt å bruke og du kan for eksempel leke deg med ulike fotfiltre som Polar Invention som er brukt ovenfor.

Som scrapbook
Ønsker du heller det som minner om god gammeldags klistremerkemoro, finnes det et morsomt klipparkiv i redigeringsprogrammet Photoscape. det er et gratis og svært brukervennlig bildebehandlingsprogram som kommer i norsk utgave.

Her finner du Photoscape.Du kan enkelt legge til alt fra tegneseriefigurer, parykker og briller til morsomme rammer og diverse snakkebobler. Det er også enkle funksjoner for å fjerne røde øyne, føflekker, kviser eller annet du ikke vil ha med, og raske ferdigvalg for konvertering til svarthvitt, sepia og ulike fargetoner.
 
Aller lettest
Har du verken tid eller lyst til å prøve deg på noen form for bildebehandling selv, finnes det også enda enklere nettbaserte varianter. Et eksempel er tjenesten Photofunia. Det eneste du trenger er et bilde som kan lastes opp i ulike maler.
 
Her kan du, eller den som er på bildene dine, med et tastetrykk gjøres om til alt fra Mona Lisa, astronaut og ishockeyspiller til supermodell eller Marilyn Monroe.


 
Photofunia gir deg mulighet til å lagre bildene du lager på nett eller sende dem videre som e-postkort.
 
Du trenger ikke gjøre noe som helst selv, bildet blir automatisk tilpasset rammen det blir plassert i. Det eneste som er viktig er at hodet på bildet du bruker er i sånn cirka samme profil som på modellbildet, ellers blir det fort seende rart ut.


 
Her er eksempelbildet vi har brukt (til venstre) og noen resultater.
 
Så da er det bare å finne fram favorittfotoene dine og fikle i vei.Lykke til!
 


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen