Gratis antivirus fra Microsoft

Onecare blir nå gratis og gir deg grunnleggende virusbeskyttelse, skriver Idg.se.

Onecare har tidligere vært solgt som et separat produkt i USA, til en pris på 50 dollar i året. Til sommeren er det slutt, og i stedet kommer Morro, en sikkerhetpakke som skal være helt gratis.

Her hjemme har Microsoft ikke solgt Onecare separat, norske brukere har kun hatt tilgang på Live Onecare, en online skanner for virus.

Får skryt
Sikkerhetsekspert i Labcenter, Predrag Mitrovic, roser Microsofts nye satsning, og mener det er noe alle leverandører av antivirusprogram bør ta lærdom av.

- På denne måten kan alle brukere slippe millioner av linjer med kode slik tilfellet er med alle gigantiske sikkerhetspakker som leverandørene prakker på oss. Grunnleggende signaturbasert deteksjon er en gammel teknologi som det ikke er interesse for å betale masse for, sier Mitrovic til Idg.se.

Han kaller Morro et kjerne-malware-produkt – en antivirusmotor som tar seg av virus, trojanere, spionprogram og rootkits.

Kanskje til Norge
Sikkerhetsguru i Microsoft Norge, Ole Tom Seierstad, sier til Teknofil.no at de foreløpig ikke vet om Morro kommer til Norge også.

- Vi har sendt inn ønske om det, og vet mer over nyttår, sier han.

Seierstad sier grunnen til at Microsoft nå gjør Onecare gratis er at få, spesielt i USA og Østen, oppdaterer programmet etter testperioden, og dermed kjører på gamle signaturfiler.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen