Test

Gratis antispionprogrammer

Konklusjon

Vi har nå testet fem gratis antispionprogrammer, uten at noen av programmene skilte seg klart ut i noen retning. Vår favoritter ble likevel Spybot S&D og SUPERAntiSpyware, som gav oss den beste helhetsopplevelsen.

Uavhengig av hvilket program du fortrekker, er det uansett en god idé å bruke mer enn ett antispionprogram når du skal rydde i PC-en din.

Andre tester

Vår test er ingen dyptgående og grundig test av antispionprogrammene, så vi viser også til andre tester som går grundigere til verks:

  • Malware-Test Lab - av gratisversjon er det Spyware Terminator og SUPERAntiSpyware som kommer brukbart ut i henholdsvis januar 2007 og november 2006 - les mer.

  • TopTenREVIEWS - Spy Sweeper er vinneren, men denne er ikke gratis. Av gratisprogrammer nevnes kun Ad-Aware - les mer.

  • PC World.com - en test fra august i fjor. Spy Sweeper er vinneren, mens både Ad-Aware og Spybot S&D får karakteren "Fair" (middels) - les mer.

  • About.com - vinneren her er Microsoft AntiSpyware som senere fikk navnet Windows Defender - les mer

Falske programmer

Til slutt vil vi advare mot falsk antispionprogramvare, som er et økende problem. Forfattere av slike programmer lurer brukere til å kjøpe programvaren ved å lage falske advarsler om spionprogramvare, virus, ormer og trojanske hester på PC-en til brukerne.

Programmene som feilaktig varsler om spionprogrammer på PC-en kommer gjerne via gratis videosnutter eller andre "fristelser". På nettsiden til Spyware Warrior finner du en oversikt over programmer som gir seg ut for å være et antispionprogram, men som egentlig er et spionprogram.

På denne listen finnes blant annet Spyware Terminator, som testes her, men den skadelige versjonen skal visstnok kun gjelde falske prøveversjoner som er lastet ned fra domenet invender.nl.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen