Gratis antispion fra Symantec

Symantec tilbyr nå gratis betaversjon av programpakken Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition. Dette er en komplett sikkerhetspakke for hjemmebrukere og små bedrifter. Pakken inkluderer blant annet antivirus, antispionprogam, antispam og brannmur i samme programmet.

Antispionteknologien som er brukt er en såkalt Risk Impact modell, et system som er utviklet av Symantec. Modellen brukes til å analysere adware og spyware, og filtrere dette etter gitte kriterier. Det filtrerte innholdet blir så slettet hvis brukeren ønsker det. Modellen skal visstnok gi brukeren større frihet til å velge selv hva som slettes og hva som blir tatt vare på.

Antispionprogrammet til Symantec skal i motsetning til mange konkurrerende programmer, fungere i sanntid. Det vil si at programmet kan overvåke PCen tilnærmet kontinuerlig.

En annen fordel med programmet er at det bruker samme skannemotoren som Norton AntiVirus, som er en del av hele programpakken. Programmet bruker dermed ikke mye mer ressurser, selv om det er et antispion i tillegg til antivirus.

Du kan laste ned programmet fra symantec.com, men vær oppmerksom på at dette er en betaversjon og at den derfor kan være noe ustabil. Betaversjonen kan kjøres på Windows 2000 og XP, og slutter å virke 1. juni 2005. Den endelige versjonen skal lanseres i mai måned og veiledende pris blir 79.95 dollar.

Kilde: techweb.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen