Gratis-PC underveis

Alternativ tekst mangler

For en tid tilbake kunne MIT (Massachusetts Institute of Technology) presentere en 100 dollars-PC beregnet på skolebarn i utviklingsland. Nå kommer det enda et alternativ for de som ikke har råd til en vanlig datamaskin.

Hong Kong-baserte Asiatotal har nå kommet frem til en maskin som skal bli gitt bort gratis til små bedrifter og andre som ikke har så mye å rutte med. Maskinen har fått det velklingende navnet iT.

Maskinen har naturlig nok både tastatur og mus. Skjermen er integrert i form av en 7-tommers LCD-skjerm med høyttalere. Maskinen er komplett med alt man trenger av kabler. Selve maskinen er neppe noe råskinn, men skal holde mål til surfing og hjemmeunderholdning.

Operativsystemet er Microsoft Windows CE, med muligheter for oppgradering til Windows XP. Sistnevnte oppgradering er neppe gratis. Det artige er at maskinen påstås å være immun mot virusangrep. Den som lever får se.

Hele maskinen er betalt av sponsorer. Hver sponsor har fått sin egen hurtigknapp på maskinen, totalt 14 knapper. Hvis man trykker på én av disse knappene vil man bli sendt rett til den aktuelle sponsorens hjemmeside.

Det spørs vel om vi får se noe til denne maskinen i Norge, men det er jo uansett en artig utvikling.

(Kilder: Gizmodo, Asiatotal)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen