Grantsdale likevel med AGP?


Soltek sitt LGA775-kort har AGP-port,
men er basert på "gårsdagens" 865-brikkesett.

Flere anerkjente nettsteder spekulerer nå i at Intel kanskje kommer til å annonsere Grantsdale-brikkesett og hovedkort med AGP x8-slotter, som kan passe med dagens grafikkort. I følge blant andre X-Bit Labs, har Intel allerede lagt til støtte for AGP i 915-plattformen, og venter bare på et passende øyeblikk for å lansere det - som kan være under lanseringen av LGA775-prosessorene i løpet av juni.

Tankegangen burde egentlig vare rimelig klar fra Intel sin side. På den ene siden vil Grantsdale og Alderwood (915 og 925) revolusjonere hovedkort- og dermed også resten av bransjen, og gi Intel muligheten til å bevege hele PC-industrien en generasjon fremover. På den andre siden, vil det samme føre til tregt salg fordi brukerne må oppgradere nær sagt alle komponentene sine.

Den dyreste komponnenten i dagens maskiner er ofte grafikkortet, som kan koste flere tusen kroner, og dermed blir den komponenten som færrest vil kjøpe på nytt. Dersom Intel selv skulle lage en 915-utgave som kunne bruke dagens grafikkort på AGP-bussen, kan flere sluttbrukere la seg friste til å oppgradere.

Fra uoffisielt hold har Intel lenge sagt at det vil være mulig å lage både 915 og 925-kort med AGP, men at de ikke vil gjøre det selv. Prosessen er ganske enkel, og er omtrent omvendt av det NVIDIA har gjort med sine PCX-kort. Hovedkortprodusenten kan simpelthen sette på en PCIe-til-AGP-bro på hovedkortet og montere AGP-porten på denne.

Fra før av har blant andre Elitegroup og Chaintech annonsert hovedkort til Intels nye plattform med AGP. VIA har også sagt at PT890-brikkesettet dere har støtte for AGP, og det er dette som brukes i Chaintech sitt kort.

Det finnes ingen offisiell bekreftelse på dette fra Intel sin side, og bare fremtiden vil vise om denne informasjonen stemmer. Derimot vil antakelig AGP-hovedkort med LGA775-sokkel ikke være noen mangelvare i det neste par månedene.

(Kilder: X-Bit Labs, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen