Grafitti som bare sees med mobil

Universitetet i Edinburgh, Skottland, har lansert et prosjekt de kaller "Spellbinder". Dersom du sender et bilde av en bygning via MMS til universitetet, vil du få tilbake et bilde av bygningen med såkalt digital grafitti. Etter at serveren mottar MMS-en vil bildet behandles med "kraftige bildegjenkjennings-algoritmer" før det sendes tilbake med digitalt innhold som tilhører den gjenkjente bygningen.

Les også:
- Mobilkamera vs. Digitalkamera
- Ungdomspaparazzier overalt
- Bli en mobil-paparazzi

Flere prosjekter

Et tilsvarende prosjekt lanseres av Nokia til neste år. Det reklamefinansierte prosjektet kalles Point&Find, og byr ikke nødvendigvis på grafitti, men annet innhold som kan knyttes til bygningen du tar bilde av. Mens Spellbinder ikke krever annet av mobilen din enn muligheten til å ta bilder og sende MMS, er Point&Find avhengig av at du installerer programvare.

Uansett virker dette som et steg i riktig retning, siden prosjektet fører til at gårdseiere slipper å ergre seg over tilsmussede vegger. De som liker grafitti, kan ganske enkelt dele den via mobilen. Nå mangler vi bare at taggere og dårlige grafittitegnere kan "markere seg" med usynlig spray som bare er synlig for andre taggere.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen