Grafikkoppdatering for Mac-brukere

Mer kraft for Mac-brukerne

Mac-eiere er desverre ikke bortskjemt verken med spill eller spesielt skjermkort i entusiastklassen. I den siste tiden ser det dog ut til å endre seg. Nå får nemlig Mac-eiere nye skjermkort å kose seg med – når vet vi ikke enda, "snart" sier AMD.

AMD planlegger nå en lansering av Radeon HD 4870 og 4850 til Mac. Dette er kort med den aller nyeste teknologien og som konkurrerer mot toppkortet til Nvidia Geforce GTX 280. Dessverre må nok enkelte brukere se langt etter Radeon HD 4870 X2 i spesifikasjonslistene da AMD desverre ikke har noen planer om å føre dem opp.

Selv om Geforce GTX 280 gjør det bedre i tester står det å lese på nettsiden Barefeats at Radeon HD 4870 fortsatt er et bedre kort for Mac:

"Svaret er enkelt. AMD har optimalisert sine Mac Edition-drivere og software for sine HD 2600 XT og HD 3870-kort så de kjører Core Image-effekter mye raskere enn sammenliknbare Nvidia-kort – inkludert Geforce 8800 GT og Quadro FX 5600.
Med andre ord, hvis Apple er ute etter å optimalisere sine profesjonelle applikasjoner som FCP, Motion, Aperture samt Core Image ytelse, så er Radeon HD 4870 den neste spranget de bør ta. "

Ikke bare bedre spillytelse

Kortene skal også gi en skikkelig ytelsessforbedring i foto- og videoprogram som Aperture og Motion såvel som de siste spillene til Mac.

Kortene vil leveres med Mac Pro, som har mulighet for tredjeparts skjermkort, og det er fortsatt usikkert når Nvidia har planer om å lansere nye Mac-skjermkort.

(Kilde: Macrumours)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen