Grafikkmarkedet Q2: Nvidia-dominans i toppen

Ifølge tall fra Mercury Research befestet Nvidia tronen som største leverandør av "high-end"-grafikkbrikker i 2. kvartal i år. Selskapet sto for 73 % av dette markedet, mens ATI gikk ned med to prosentpoeng i forhold til kvartalet før, til 27 % markedsandel.

I "mainstream" DirectX9-markedet leder derimot ATI på Nvidia, med henholdsvis 54 % og 46 % markedsandel. I denne kategorien finner vi f.eks. ATIs Radeon X300-serie.

Til tross for Nvidia-dominans i det øvre sjiktet, gikk selskapets totale markedsandel ned med to prosentpoeng, til 16 %. Når hele markedet for grafikkbrikker tas i betrakning er det som før Intel som leder an, med 43 % av markedet. ATI endte på sin side opp med 26 % av det totale markedet for grafikkbrikker i årets 2. kvartal.

Kanskje kan ATI ta en større del av "high-end"-markedet mot slutten av året, ettersom R520 snart er ventet lansert. I mellomtiden kan Nvidia trone alene på ytelsestoppen med GeForce 7800 GTX.

Uansett er det ikke i "high-end"-markedet de store pengene ligger for produsentene, selv om det unektelig gir en solid porsjon heder og ære i å kunne tilby den beste ytelsen.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen