Grafikkmarkedet Q1: Intel leder

Det største delen av grafikkbrikkemarkedet er nemlig for integrerte grafikkbrikker av den typen som Intel inkluderer i i865G-brikkesettet, og som NVIDIA etterhvert også har blitt kjent for med nForce-serien. Hovedkort basert på disse brikkesettene brukes i stor grad til kontor- og ferdigmaskiner, der ytelsen i 3D-spill ikke kommer særlig langt opp på prioriteringslistene.

Derfor er Intel den desidert største spilleren i grafikkmarkedet på verdensbasis også i første kvartal i år, ifølge analyseselskapet John Peddie Research sin markedsrapport. Neste runde kan derimot bli mere spennende, nå som ATI har blitt en spiller å regne med i IGP-bransjen, men kanskje mest som et resultat av at både ATI, NVIDIA og Intel kommer med nye grafikkbrikker denne våren.

Ifølge den kvartalsvise Market Watch-rapporten til John Peddle ble det solgt 57,5 millioner grafikkbrikker i første kvartal i år. Dette utgjør en nedgang på 12,7 % mot forrige kvartal, men allikevel en oppgang på nesten en tredjedel sammenlignet med samme periode i fjor. Forrige kvartal var dessuten preget av at "frittstående" grafikkort gjorde det langt bedre enn de integrerte kretsene, som kanskje kan forklares av at det ble solgt langt færre hovedkort i samme periode.


Markedsandeler 1. kvartal 2004

Plassering Produsent Markedsandel
1. Intel 33,0%
2. NVIDIA 27,2%
3. ATI 24,0%
4. VIA 7,8%
5. SiS 6,9%
6. Matrox 0,52%
7. XGI 0,44%
8. 3DLabs 0,04%

Seierspallen over markedet som helhet har derimot ikke endret seg siden forrige gang. Intel leder med en sunn margin, som til tross for et svakt synkende salg, fortsatt holder 33% av markedet, fulgt av NVIDIA på andreplass med med 27,2 % og ATI på en sterk tredjeplass med 24 prosent. Det er også verd å merke seg at XGI har gjort entre på 7. plass, og har dermed passert 3DLabs.

(Kilder: EETimes, John Peddle)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen