Grafikkmarkedet i Q4 2003: Intel vant

Det kommer kanskje som en overraskelse på noen at Intel går av med den definitive seieren i grafikkmarkedet som helhet for 4. kvartal i 2003. Dette har kommet frem av en ny rapport fra Mercury Research, som tar for seg hele grafikkmarkedet.

På andre og tredjeplass kommer først ATI, så NVIDIA, men differensen er nesten så liten som den kan bli. Det er bare 0,2 prosent som skiller rivalene fra hverandre; ATI kommer med 24,9 prosent såvidt foran NVIDIA med sine 24,7 prosent. Mye av dette kan selvfølgelig skyldes at svært mange benytter NVIDIAs integrerte grafikkjerner i nForce-brikkesettene.

Grafikkortene vokser
Kutter vi ut integrert grafikk fra tallene, ved å fokusere på markedet for "frittstående" grafikkort - forsvinner Intel helt fra bildet. Markedet for grafikkort vokste med 18 prosent i 2003, som kanskje sier litt om kvaliteten på integrerte løsninger.

Her leder derimot NVIDIA uten tvil, og denne gangen er forskjellen mellom de "to store" på omtrent fem prosent. NVIDIA "eier" nesten markedet med 50%, som faktisk er en nedgang på tre prosentpoeng fra i fjor. På andreplass ligger ikke uventet ATI med 45 prosent - og nærmer seg raskt med en økning mot i fjor på fem prosent.

NVIDIA har også en uovertruffen ledelse i markedet for budsjettkort med DirectX 9 hardware-støtte på hele 75 prosent, selv om mange mener at NVIDIAs definisjon av DX9 kan diskuteres. Her kommer ATIs budsjettkort inn på 25 prosent, eller resten av markedet. Ingen andre enn ATI og NVIDIA laget DX9-baserte budsjettkort i 2003.

Matrox og SIS/XGI ligger begge rundt "sperregrensen" på to-tre prosent, og får derfor ikke plass på stortinget :)

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen