GPS øker tryggheten

Wherifone G550 fra Wherify Wireless er en mobiltelefon som burde falle i smak blant alt fra nervøse foreldre med opprørske tenåringer i huset til eldre mennesker som har problemer med å ta vare på seg selv.

Det mest unike med enheten er at den har innebygget GPS-teknologi, som gjør at den kan lokaliseres med under en meters nøyaktighet, 24 timer i døgnet. Dermed er det bare å utstyre sine kjære med et eksemplar av telefonen, så har man hele tiden oversikten over hvor disse befinner seg.

GPS-støtten kan selvfølgelig også brukes til å holde kontrollen på andre ting. Man kan for eksempel feste telefonen på hunden, eller legge den i bilen eller stresskofferten, for å enkelt spore opp disse hvis de skulle forsvinne.

Enheten har i tillegg en dedikert knapp for nødsamtaler, slik at man raskt kan få kontakt med alarmsentralen hvis ulykken skulle være ute. GPS-støtten sørger for at sentralbordet kan spore opp hvor samtalen kommer fra på kort tid, noe som i mange tilfeller kan redde liv.

I tillegg har telefonen programmerbare knapper. Disse gjør det mulig å lagre en rekke nummer som senere kan nås ved et enkelt trykk. Enheten egner seg dermed også for eldre mennesker som ikke har særlig lett for å sette seg inn i hvordan en tradisjonell mobiltelefon fungerer, og som samtidig ikke har behov for å ringe mer enn et utvalgt knippe personer.

Enheten er ventet på markedet i løpet av første kvartal 2005, og kommer til å ha en beskjeden prislapp på $150, som tilsvarer omtrent en tusenlapp i norsk valuta.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen