GPS mer enn bare navigasjon

Det kom frem da Nokias Christof Hellmis lettet litt på sløret under Nokia Update i Stockholm. Men hvilke tjenester vi vil få se kunne han ikke si mye om.

- Det ligger ute en betaversjon av et program vi kaller Personal Trainer. Det er et program som bruker GPS for å spore treningsaktiviteten din. Etter joggeturen kan du dele informasjon om hvor du har vært, hvor fort du har jogget osv. med andre via Internett. 

Sikkert
Enkelte har uttrykt frykt for at slik informasjon skal komme på gale hender og bli misbrukt?
- Ikke noe av informasjonen blir tilgjengelig for andre med mindre du selv ønsker det, svarer Hellmis.

Hellmis vil knytte nye tjenester til GPS-mobilene etter hvert som tjenestene modnes. Kartene skal være gratis så flest mulig tar dem i bruk. Et eget verktøy for å lage innhold til GPS-tjenestene er også gjort tilgjengelig. – Vi vil se mer "peer to peer", eller brukergenerert innhold i fremtiden, sa Hellmis. Åpne standarder og gratis konverteringsverktøy skal gjøre det lettere å knytte innhold opp mot kartløsninger.

Allerede i dag kan du kjøpe byguider som er knyttet opp mot kartene du har i mobilen, slik at du får ekstra POI-informasjon (informasjon om ”interessante” steder på kartet ditt). 

Innhold
Nye tjenester kan være reklamefinansiert, på den måten at enkelte kan kjøpe seg inn og bruke navigasjonsløsningen som en markedsplass. I praksis kan det bety at du ikke blir anbefalt den nærmeste restauranten, men den som har betalt mest for å bli eksponert når du søker etter et sted å spise. 

- Nokia skal ikke lage innhold, men vil gjerne formidle innhold andre har skapt. Dette på samme måte som Nokia vil selge musikk direkte til mobilen. - Men det er definitivt ikke vi som lager musikken, smiler Hellmis

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen