GPS med videonavigasjon

De råeste bilene i dag kommer med både kamera, avstandsmålere og funksjoner for automatisk lukeparkering. Men en slik bil vil trolig gjøre de fleste av oss konkurs. Blaupunkt vil gi deg noen lignende finesser for en langt billigere penge.

Les også: Kjør som en kakse på veien.

Videonavigasjon og stemmegjenkjenning
Blaupunkt lanserte i går to nye GPS-er for det norske markedet, Travelpilot 500 og Travelpilot 700. Med disse håper de å skape en ny verden for GPS-en. Med videonavigasjon, stemmegjenkjenning og nettilgang vil de endre din kjøreopplevelse drastisk.

Blaupunkt har selv sagt at de ønsker å satse på eksklusive funksjoner i sine navigasjonsenheter. Da det i dag er fult mulig å kjøpe en grei GPS for en billig penge satser Blaupunkt hardt på å gi deg noe helt spesielt.

- For sikrere kjøring i et stadig mer komplekst trafikkbilde lanserer nå Blaupunkt to nye GPS-modeller med funksjoner du ikke finner hos noen av konkurrentene, skriver Blaupunkt i pressemelding.

Se ekte bilder av veien
Den mest merkbare nyheten i de to enhetene er utvilsomt det integrerte kameraet som gir deg ekte videonavigasjon. Det betyr at du kan se veien foran deg i ekte bilder hvor pilene som viser hvor du skal kjøre legges oppå. Enhetene kommer også med stemmegjenkjenning slik at du skal kunne uttale destinasjon og slippe fomling med selve enheten. Denne funksjonen er derimot kun mulig med tysk og engelsk i dag. Men å si Oslo på engelsk skal nok de fleste kunne klare.


Teknofil fikk tidligere i år se på prototyper av de to nye enhetene.

I tillegg har enhetene nettilgang og 8GB minne slik at du både kan surfe på nett, spille av musikk, se på bilder og spille spill. Det er neppe alt dette som er anbefalt å gjøre mens du kjører bil.

Ubrukelig TV
Travelpilot 700 har samtidig noen ekstrafunksjoner ekstra. Dette er ikke den modellen Blaupunkt selv forventer å selge mest av, men heller den modellen hvor de ønsker å vise hva som er mulig. Denne enheten kommer derfor med mottaker for digital-TV i form av DVB-T og Office-pakke slik at du kan se dine dokumenter direkte på GPS-en. TV-mottakeren er dessverre ikke kompatibel med det norske bakkenettet. Du vil derfor ikke kunne se på TV før du forlater landets grenser. Det spørs dermed hvor aktuell denne GPS-en blir for nordmenn.


Travelpilot 700 har TV-mottaker, men den fungerer ikke i Norge.

Selv gleder vi oss heller mer til å se om den mye omtalte videonavigasjonen virkelig vil gjøre kjøringen tryggere.

Travelpilot 500 har en veiledende pris på 4.190 kroner, mens Travelpilot 700 koster 4.990 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen