GPS for jakt, tur og fiske

Fire GPS-er til skog og mark. (Alle foto: Marius Valle)
Fire GPS-er til skog og mark. (Alle foto: Marius Valle)

Om du liker friluftsliv og å utforske skog og mark, kan du få mye glede av å ha med deg en GPS. Satelittnavigasjon er nemlig ikke bare forbeholdt bilister.

En GPS for skog og mark kan vise deg veien til nærmeste turisthytte, nye fiskevann eller andre uutforskede steder, og i tillegg hjelpe deg med å finne den beste veien. Du kan også finne tilbake til steder du vil besøke igjen senere, og få en drøss med ny informasjon du kanskje ikke var klar over i turområdet du vanligvis bruker.

Vi har testet to billige GPS-mottakere og to flaggskip fra produsentene Garmin og Magellan.

Uansett pris og klasse er det lite som skiller dem fra hverandre i funksjonalitet. Du kan kan koble alle sammen til en PC og laste inn nye kart, eller hente ut informasjon om turer du har vært på.

Du får også kompass, høydemåling, grafer som viser hvordan du har beveget deg i terrenget, en sporlogg som viser hvor du har vært og lister over interessante punkter. Det går også an å legge inn punkter på kartet selv.

I tillegg har alle mottakerne tips om forholdene for jakt og fiske der du er, soloppgang og -nedgang.

Detaljerte kart må du kjøpe i tillegg til mottakeren. Har du ikke dette får du bare oversiktskart med informasjon om hovedveier. Alle GPS-ene vi har testet kan også brukes til sjøkart, og de er støt- og vannsikre.

Men til tross for få tekniske forskjeller, er det mye annet som skiller de forskjellige GPS-ene fra hverandre. Det er stor forskjell på skjerm, oversiktlighet og brukervennlighet, så vel som størrelse.

Garmin GPSMAP 60CSX, 64MB

Magellan Explorist 210

Magellan Explorist XL

Garmin eTrex Legend Cx

Garmin GPSMAP 60CSX, 64MB

Magellan Explorist 210

Magellan Explorist XL

Garmin eTrex Legend Cx

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen