GPS for feinschmeckere

Den amerikanske GPS-teknologien har lenge vært en kjær venn for jegere, fiskere, turgåere og andre med behov for å holde retningen i ulendt terreng. Dersom man er lei av å knote med kompass og mosevekst, er det selvsagt uendelig mye lettere å dra frem en enhet som plotter deg rett inn på kartet.

Velkjente Garmin har nå vist frem hva vi har i vente av neste års GPS-enheter, der fargeskjerm og synkronisering mot PC er de store nyhetene. De to nye enhetene GPSMAP 60C og 60CS, som nylig ble vist frem for pressen, kommer nemlig ikke på markedet før første kvartal neste år.

Begge de to enhetene er utstyrt med heftige, transflektive fargeskjermer. Den transflektive teknologien gjør det mulig å lese av skjermene i sterkt sollys og under varierende lysforhold, og skal dessuten være adskillig mer batterivennlig enn ordinære fargeskjerm fordi de ikke trenger bakbelysning, noe som åpner for en 30 timers batterilevetid på enhetene.

En annen nyhet er minnekapasiteten på hele 56 MB, i tilegg til 8 MB dedikert til det forhåndsinstallerte kartet i enhetene, som skulle gjøre det mulig å proppe de nye enhetene med det meste av programmer. Kart og programmer kan forøvrig lastes direkte over til enheten fra en PC takket være den medfølgende tilkoblingen for USB, som gjør det mulig å koble enhetene til det meste av nyere datamaskiner.

Garmin har blant annet lagt ved programvare som muliggjør ruteplanlegging både langs gater og turstier, såvel som en kalender med oversikt over alt fra solnedganger til gode fisketider. Dessuten kommer 60-serien med fire forskjellige geografi-baserte spill, der området rundt brukeren utgjør selve spillebrettet.

Begge de nye enhetene oppgis å ha en vekt på 162 gram, skal være vanntette nok til å være neddykket i 30 minutter og har en utsalgspris på rundt 5000 kroner. Mer informasjon er tilgjengelig på Garmins hjemmeside.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen