GPS-smartmobil med mus

GPS-smartmobil med mus

Det er kombinasjonen PocketPC og komplett GPS navigasjonsløsning med Tomtom 6.0 som først og fremst gjør HTC P3300 spesiell. Når den så i tillegg har både musepeker (innbygget trackball) og en nytt navigasjonshjul distanserer den seg fra andre PocketPC-er med innbygget navigasjon. Dessuten er den både slank og lekker. 

Passe liten
Dette er PDA-mobilen du kan snakke med mot øret uten at det ser ut som om du koser med strykejernet. Lyden er god, og apparatet ligger godt i hånden. Skulle vi ønsket oss noe mer måtte det ha vært et tastatur. Det finnes anledninger da vi synes det blir litt stusselig med bare det virtuelle tastaturet. 

Heldig vis kan vi bruke vårt sammenleggbare blåtann-tastatur, men vi liker å ha minst mulig å dra på. 

TomTom 6
Men HTC P3300 i bilen slipper vi å tenke på en separat navigasjonsløsning. P3300 kjører TomTom 6.0 som om den skulle vært skapt for formålet. En egen bilholder følger med, i tillegg til en DVD med kart over hele Europa (Premiun-versjonen).

Bilholderen festes til frontruten med en sugekopp, og kan enkelt roteres etter hvilken retning du har på skjermbildet (stående/liggende).

Vi skal komme tilbake til TomTom-løsningen senere, men nevner her en del ting det kan være verdt å få med seg når det gjelder selve maskinvaren. 

Musepeker
Som nevnt har telefonen musepeker. Denne styrer du rundt med en liten trackball som ligger i midten av telefonens navigasjonshjul. I motsetning til på en vanlig mus, så har du ikke noen høyre eller venstre musetast. Skal du kvittere må du trykke kulen inn. Pekeren har lett for å forskyve seg når vi trykker, slik at valget blir et annet enn det vi hadde tenkt. Etter litt øvelse er imidlertid problemet i ferd med å forsvinne.

Rundt trackballen ligger en sirkel som kar dreies i begge retninger. Denne har samme funksjon som navigasjonshjulet vi finner på siden av enkelte andre modeller. 

EDGE
HTC P3300 har innbygget WLAN, men mangler 3G. Den har derimot EDGE, som i praksis viser seg å være tilnærmet like raskt som 3G i praktisk bruk. Alle de tradisjonelle Office-programmene er på plass, slik vi er vant med på Windows-mobiler. Men vi har ikke tidligere sett noen Windows-mobil som har FM-radio, slik som vi har på denne. Bruk av FM-radioen forutsetter at du bruker de medfølgende ørepluggene som antenne.

Ettersom dette er en mobiltelefon med Windows 5.0 har vi ingen problemer med å knytte den opp mot Outlook, slik at vi kan administrere post, avtaler og kontakter også utenfor hjem og kontor.

Batterikapasiteten er god, i alle fall om du ikke bruker GPS kontinuerlig. Da er det greit at billader følger med i esken.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen