GPS-mottaker med noe attåt

Alternativ tekst mangler

Har du en PDA eller smarttelefon med en SD-inngang til overs? Da kan det være verdt å ta en titt på denne dingsen fra Spectec.

Dingsen har fått navnet SDIO GPS receiver, og er først og fremst en GPS-mottaker. Den settes inn i SD-porten i den mobilen eller PDA-en som måtte ha støtte for det, i stedet for å koble seg til enheten med blåtann. Dernest er det bare å navigere i vei; i bilen, i båten eller til fots.

Men det er ikke det mest interessante. Den store nyheten er at GPS-mottakeren har rom for et minnekort i tillegg. Det betyr at du kan bruke SD-porten til GPS-mottaker samtidig som du kan ha opp til 2 GB ekstra minne i form av et MicroSD-kort.

Det er med andre ord en GPS-mottaker som ikke opptar minnekortplassen din helt. Samtidig er den liten, og bør ikke skjemme mobilen din helt ut.

Etter spesifikasjonene å regne, ligger også alt til rette for nøyaktighet. Den kan nemlig håndtere 20 kanaler samtidig, altså motta signaler fra 20 satelitter på én gang.

Ifølge Engadget blir denne enheten snart tilgjengelig overalt, noe som altså bør inkludere Norge. Prisen er så langt ukjent.

(Kilder: Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen