Test

GPS-mobil på den enkle måten

Testresultater

Positive ting God GPS-løsning, "rimelig" PDA-mobil, enkel å betjene, bra batterikapasitet.
Negative ting Mangler 3G og WLAN. Leveres uten bilholder.0

Testresultater

Positive ting God GPS-løsning, "rimelig" PDA-mobil, enkel å betjene, bra batterikapasitet.
Negative ting Mangler 3G og WLAN. Leveres uten bilholder.0
Smarte GPS-mobiler til lavpris er ikke daglig kost, så når HTC nå har lansert nettopp en slik modell, så vekker det vår nysgjerrighet. Det er selvsagt rom for å diskutere om en telefon til 3500/4000 kroner kan kalles rimelig, men så er også Pharos en lomme-PC med Windows Mobile.

Navigasjon
Telefonen retter seg først og fremst mot brukere som ønsker en navigasjonsenhet, men som samtidig ser nytte i å kombinere dette med mobiltelefoni. Det finnes selvsagt andre mobiltelefoner som kan kjøre navigasjonsprogrammer, men med stor trykkfølsom skjerm og programvare fra TomTom er Pharos særlig egnet for bruk i bil.

Telefonen leveres med kart over Skandinavia, men skal du på en lengre reise kan dette området enkelt utvides.


Som navigasjonsenhet fungerer Pharos svært bra. Den finner raskt frem til egen posisjon, og navigasjonen er slik vi er vant til med TomTom. Å sette opp telefonen for fotoboksvarsling er gjort på et blunk, og tilleggstjenesten for værmelding kan brukes uten ekstra kostnader.
Du kan også kjøpe en rekke tilleggstjenester fra TomTom, dersom du ønsker å få optimalt ut av navigasjonsløsningen.

Når dette er sagt, så har HTC allerede lagt inn et program som varsler været i startsiden på telefonen.

Uten touch
HTC Pharos mangler touch-grensesnittet som vi finner på blant annet Cruise-modellen. Det betyr at du ikke har mulighet for å åpne egne menyer eller bla i bilder ved hjelp av fingerstrøk.

Men Pharos har likevel HTCs nye startskjerm med snarveier. Her kan du legge til favorittpersoner med bilder og ringe ved hjelp av et skjermtrykk. Du velger også enkelt værvarsel, kontakter og lydinnstillinger, og har en egen fane der du selv kan definere snarveiene. På åpningssiden ser du en stor og lettlest klokke, i tillegg til at du får informasjon om avtaler, e-post, tapte anrop og meldinger.

Skjermtaster
Telefonen har ikke ordinært tastatur, men et skjermtastatur der du kan velge litt ulike varianter. Liker du å skrive SMS på et 3x3+6-tastatur, så kan du gjøre det. Men du kan også bruke den medfølgende skjermpennen og skrive på et qwerty-tastatur med åøå.

I tillegg finnes et touchtastatur med qwerty-oppsett fordelt i et 5x4-rutenett.

Navigasjonstasten er ikke ulik den vi finner på Cruise. Her er et dreiehjul med med dobbelt funksjon. I tillegg til å dreie kan du bruke hjulet som 4-veis vippetast. Inne i hjulet ligger kvitteringstasten. Telefonen har også de vanlige to valgtastene under skjermen, i tillegg til en Windows-knapp som åpner hovedmenyen, og en OK-knapp. På sidene finner vi volumknapper og snarvei til kamera.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen