GPS-en du prater med

Se for deg at du skal på bilferie nedover i Europa. For å kjøre sikrest mulig, har du gått til innkjøp av en GPS-mottaker og et trådløst hodesett til mobiltelefonen. I det du passerer Svinesund, finner du ut at du ikke kan snakke i hodesettet samtidig som du er tilkoblet GPS-en. Et ergelig, og høyst reelt scenario, siden telefoner flest kun kan være tilkoblet én blåtann-enhet om gangen.

Hvis du vil bruke et GPS-navigasjonssystem samtidig som du jabber i vei i et trådløst hodesett, er det altså ikke så mye annet å gjøre enn å få tak i en dings som kombinerer disse funksjonene.

Parrot har nettopp introdusert en ny type GPS-mottaker som i tillegg er en håndfrienhet. 3400 LS-GPS hjelper deg med å finne frem i ukjente strøk samtidig som du snakker i telefonen. I tillegg har den en fargeskjerm, slik at du kan se nummeret til den som ringer, og bildet dersom du har lagt det inn i telefonen din. Fargeskjermen gir deg også oversikt over kontaktlisten i telefonen din, slik at du slipper å gå ut av GPS-programmet på telefonen når du skal ringe.

Vi er ikke helt sikre på hva det skal være godt for, men du kan i alle fall synkronisere 3400 LS-GPS med ringetonene og bakgrunnene på telefonen din. GPS-håndfrien er kompatibel med de fleste navigasjonsprogrammer, som Route 66, ViaMichelin og Tom Tom Navigator. Informasjon om hvilken vei du skal kjøre, leses opp over bilens stereoanlegg.

Parrot har også laget andre smarte løsninger for bilen. Vi har tidligere skrevet om et bilstereoanlegg med integrert blåtann-håndfri i saken "Kjør blått". Også andre produsenter lager slike løsninger, og du kan for eksempel få deg bilstereo med håndfri fra Pioneer.

Parrots 3400 LS-GPS skal i følge produsenten være den første av sitt slag i verden. De har ikke sagt noe om pris eller når du kan gå i butikken og kjøpe deg en GPS-blåtannhåndfri.

(Kilder: Engadget.com, Parrot.biz)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen