GPS-blinde sjåfører knuser hus

Gatene er for trange for trailere i Llangadog. (Foto: Stay In Wales)
Gatene er for trange for trailere i Llangadog. (Foto: Stay In Wales)

GPS skal i teorien vise deg den enkleste og korteste veien til destinasjonsstedet ditt. Men samtidig som at flere og flere tar i bruk navigasjonssystemet, lar også flere seg lure av veihenvisningene.

I det walisiske distriktet Carmarthenshire er sjåfører som stoler blindt på GPS-en blitt et stort problem, og bygninger blir stadig vekk ødelagt av trailere som er på ville veier.

- Det er en veldig smal vei, og disse store lastebilene kommer gjennom sentrum og lager problemer for alle, sier Roger Morgan, som er sjef for byplanleggingen i Carmarthenshire til BBC News.

I byen Llangadog har én spesiell bygning fått ekstra hard medfart av sjåfører som ser mer på GPS-en enn på veien.

- Siden fasaden har blitt pusset opp, har den blitt skadet minst tre ganger, forteller Morgan.

Skilter med advarsel

I aigust ble en polsk lastebilsjåfør sittende fast i timesvis i Vale of Glamorgan etter å ha fulgt GPS-en sin. Den samme måneden bestemte byrådet i seg for å sette opp skilt med advarsler om å ignorere GPS-henvisningene.

- Det har vært en enorm økning i trafikken, og sjåførene har ingen grunn til å kjøre over Black Mountain med mindre de har blitt fortalt at de skal det, sier Morgan.

Det walisiske distriktet er ikke det eneste området som sliter med GPS-blinde sjåfører som raserer hus og gater. I Hampshire i England har man også sett seg nødt til å advare sjåfører mot å lytte til GPS-en.

I Luckington i samme land har flere sjåfører kjørt ut i elven fordi de ser mer på GPS-en enn på veien.

I tillegg til uoppmerksomme sjåfører, kommer også den økende faren for at GPS-en din kan bli hacket og fylt med feilinformasjon. I følge Andrea Barisani, sikkerhetsekspert ved sikkerhetsselskapet Inverse Path, kan slike metoder brukes for å skape trafikkorker eller lede kunder vekk fra veien mot konkurrerende hoteller og restauranter.

(Kilder: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen