Gphone på vei?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Det kan nå se ut som om søkegiganten Google vil inn i mobiltelefonene for alvor. Selskapet skal nemlig være i forhandlinger om en avtale med operatøren Orange, der målet skal være å lage en "Google-telefon".

Telefonen skal produseres av HTC, som hovedsaklig lager smarttelefoner og PDA-er. Hvilke spesifikasjoner telefonen skal ha er ikke ikke kjent, ettersom prosjektet tross alt verken er bekreftet eller påbegynt enda.

De tekniske spesifikasjonene til en eventuell Google-telefon er imidlertid ikke det mest interessante, ettersom det hovedsaklig er programvaren som vil skille en slik modell fra andre mobiltelefoner.

Google har den siste tiden satset hardt på å få mobilbrukerne til å ta i bruk selskapets tjenester. Det siste året har det for eksempel blitt lansert et eget mobilprogram for å lese Gmail , og videotjenester som Youtube blir også stadig mer mobilvennlige.

Blir det enklere å søke?
Om en mobiltelefon med Google-logo vil by på nye muligheter i forhold til hva som er mulig med andre modeller er en annen sak. Vi vil anta at det først og fremst er måten du bruker funksjonene på som vil være unike.

For eksempel er det ikke usannsynlig at telefonen får en dedikert Google-knapp, og hurtigmenyer som lar deg velge mellom vanlig søk, kartsøk, epost og lignende, for å gjøre tjenestene mer tilgjengelige for brukeren.

Samarbeidet med en mobiloperatør vil gjøre det mulig å levere skreddersydde søkemuligheter etter hvor du befinner deg i operatørens nettverk. En funksjon for å finne svømmehaller, hoteller eller gatekjøkken i nærområdet hadde definitivt vært greit å ha i mange situasjoner.

Det skal understrekes at det meste av informasjonen rundt samarbeidet er spekulasjoner, ettersom verken Google eller Orange har bekreftet eller avkreftet noe som helst.

Hvordan tror du en Google-telefon ville blitt? Diskuter i forumet!

(Kilder: Guardian, Ineedhits, Haaveru)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen