Test

Government Denies Knowledge

Requiem er et populært bandnavn. Denne gangen er det snakk om et sveitsisk death metal-band som er ute med sitt andre album. Gjengen består av vokalist Michi Kuster, gitaristene Philipp Klauser og Ralph Inderbitzin, bassist Ralf Winzer og Reto Crola bak trommene. De har spilt sammen siden 1997 og debuterte med albumet "Formed At Birth" i 2003. Nå har de altså havnet i Massacre Records sin stall med en kontrakt på fem plater. Med på kjøpet fikk de en noe urimelig hype.

Tungt og intetsigende

"Government Denies Knowledge" åpner med tittelsporet og et drøyt minutt med diverse George W. Bush-lydklipp og ymse "krigslyder", deretter dundres det kjapt gjennom sangen. Produksjonen låter bra og old school takket være Kataklysm-gitarist Jean-François Dagenais og Bernard Belley som står for knotteskruingen på denne plata. Det er spesielt gitarene som låter bra her. Vokal, bass og trommer er holder også til godkjentstempelet. Det hele er tight, tungt og buldrende, akkurat slik god death metal skal høres ut. Det store problemet med dette bandet dukker dog opp ganske snart.

Allerede etter første spor begynner riffene å bli ganske så forutsigbare. Intenst og brutalt er det nok, men når man ikke legger merke til at en ny sang har startet blir stoppknappen veldig lett å finne. Hele albumet er over etter 35 minutter, en tid som passer mengden med filler-riffing bra. Inn i spilleren, høre gjennom, ut igjen. Selv om platen har sine enktelte lyspunkt frister den ikke til en øyeblikkelig ekstra gjennomhøring. Høydepunktet er "Signal Zero" som glimter til med albumets beste riffing.

Overivrig plateselskap

Massacre Records sammenligner Requiem med bands som Six Feet Under, Napalm Death og Dying Fetus, og de har til en viss grad rett i dette. Enkelte partier minner mye om nyere Napalm Death, men sammenligningen med Dying Fetus er noe merkelig. De låter enkelt og greit ikke som Dying Fetus. Det ville vært mer naturlig å nevne Malevolent Creation og andre amerikanske 90-talls band fra Florida-scenen.

Plateselskapet har gått så langt ut i skryten av dette bandet at de sier Requiem er det mest populære og respekterte metalbandet fra Sveits siden Celtic Frost. Her må foten settes ned, det får da være måte på. Mange skriker nok "Samael" mens de leser dette. Requiem er kanskje det mest populære death metal bandet i Sveits, men når man ser på utvalget av denne type band er kanskje ikke det noe å skryte av likevel.

Konklusjon

Det er mange band som spiller brutal death metal, og veldig mange av de ligger i kategorien "mindre spennende". Requiem havner også i den skuffen. Låtene har vi hørt så altfor mange ganger før. Gutta spiller sin death metal tight og presist, men låtmaterialet holder ikke mål. Brutaliteten og trøkket er på plass, variasjonen uteblir. Dette er Requiems største problem som de må gjøre noe med til neste gang. De har tross alt fire plater til å gi ut for Massacre Records.

Requiem Government Denies Knowledge   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen