Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock)

GoPro vil lage sine egne droner

Lanseres neste år, ifølge Wall Street Journal.

Droner er virkelig i vinden om dagen, både bokstavelig talt og i overført betydning. For hobby-brukere er det muligheten til å ta videooptak og bilder fra luften som foreløpig er den mest spennende drone-funksjonen.

Nå skriver Wall Street Journal at actionkameraprodusent GoPro har planer om å utvikle sin egen drone som skal komme på markedet i slutten av 2015.

GoPro har de siste årene gjort stor suksess med sine små kameraer som tåler en støyt. Flere av de kommersielle dronene som er på markedet i dag er til og med tilrettelagt for bruk sammen med nettopp GoPro-kameraer.

Ikke helt uventet

En av årsakene til at de nå ønsker å lage egne droner skal angivelig være at verdens største kommersielle droneprodusent DJI nylig lanserte sin første drone med et innebygget kamera.

For øvrig virker vel dette som et fornuftig steg videre for GoPro uansett, fordi de satser så tungt på actionopptak fra før. Drone-opptak har allerede blitt veldig populært blant ekstremsportutøvere. Etter at selskapet ble børsnotert tidligere i år, er det heller ikke rart at investorene ønsker å finne nye vekstmuligheter. 

Ifølge Wall Street Journals ikke navngitte kilder vil GoPro-dronen som kommer neste år koste et sted mellom 3500 og 7000 kroner. I så fall blir den billigere enn den nye kameradronen til DJI:

Ny kamera-drone filmer i 4K
Denne toppmodellen er i salg nå »

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen