Slik ser den nye Odyssey-riggen fra GoPro ut.
Slik ser den nye Odyssey-riggen fra GoPro ut. (Bilde: GoPro)

GoPro slipper heftig VR-rigg

«Odyssey» lar deg lage skikkelige VR-videoer – men koster flesk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samtidig som VR-brillene har meldt sin ankomst på markedet har det også begynt å dukke opp utstyr som legger til rette for produksjon av VR-innhold. Nå har den kjente actionkamera-produsenten GoPro sluppet en ganske spektakulær rigg som muliggjør VR-videoer av temmelig høy kvalitet.

Den nye riggen heter «Odyssey» og er en innretning som lar deg plassere intet mindre enn 16 GoPro-kameraer i en 360-graders sirkel, for på den måten å altså produsere VR-filmer av solid kvalitet.

Designet for Googles VR-plattform

Odyssey er spesifikt designet for Googles VR-plattform «Jump», som ble kunngjort under årets I/O-messen, og som er ment å bli brukt med selskapets Cardboard-briller.

Riggen er i utgangspunktet laget for GoPro Hero 4 Black-kameraet.
Riggen er i utgangspunktet laget for GoPro Hero 4 Black-kameraet. Foto: GoPro

Jump er en åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold som innebærer å gjøre det enkelt og rimelig for enhver fotograf å ta 360-graders video, for deretter å gjøre dette tilgjengelig for andre å oppleve i VR.

Plattformen omfatter blant annet spesialisert, avansert programvare som «syr» sammen bildene til et sømløst, stereoskopisk VR-bilde. GoPro har allerede lansert en VR-rigg for denne plattformen i form av en «boks» som lar deg sette sammen seks GoPro-kameraer.

Dyre saker

Med det nye Odyssey-produktet vil man imidlertid kunne oppnå langt høyere kvalitet på  VR-videoene. I utgangspunktet er riggen dessverre ikke tilgjengelig for vanlige forbrukere, men retter seg i denne omgang først og fremst mot utvalgte, profesjonelle innholdsprodusenter.

Disse kan melde sin interesse for Odyssey ved å fylle ut et skjema på produktets hjemmeside, hvor man for øvrig også kan finne mer informasjon om den nye innretningen. Ifølge hjemmesiden følger det med 16 GoPro Hero4 Black-kameraer i pakken, i tillegg til blant annet 16 mikroSD-kort.

Det betyr at produktet blir heller kostbart. Ifølge blant andre The Verge vil prisen ligge på 15 000 dollar, altså rundt 125 000 norske kroner. Mer informasjon om Jump-plattformen finner du for øvrig på Googles produktside.

Det kommer stadig mer VR-innhold: Nå har Discovery begynt å lage vakre VR-naturvideoer »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen