GoPro-sjefen bekrefter luftige planer
(Bilde: DJI, GoPro)

GoPro-sjefen bekrefter luftige planer

Og vil dessuten gi deg mulighet til å lage VR-vennlig film i 360 grader.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

GoPro er utvilsomt mest kjent for å kuppet en relativt ny klasse videokameraer, nemlig actionkameraet. Innovativ bruk av ny teknologi, gode spesifikasjoner og relativt edruelige priser har gjort sitt. Å være tidlig på ballen har også hjulpet en god del.

GoPro-sjef Nick Woodman.
GoPro-sjef Nick Woodman. Foto: Wikimedia Commons.

Men sent i fjor gikk det varmt i ryktene om at GoPro også hadde interesse for en annen type teknologi, nemlig kameradroner. Det var i og for seg logisk – med sin bildekvalitet pluss nette størrelse og vekt er det ofte et GoPro-kamera som henger under dagens kameradroner uansett, så hvorfor ikke lage selve dronen også?

Det har tatt noen måneder, men nå er omsider ryktet bekreftet. GoPro-grunnlegger og administrerende direktør Nick Woodman har nå avslørt at de er i ferd med å utvikle sin egen drone for forbrukermarkedet – i form av et quadkopter, altså en helikopter-type med fire rotorer.

– Quadkopteret er på visse måter det ultimate GoPro-tilbehøret, uttalte Woodman på onsdagens Re/code Code Conference.

Planen er å få produktet ut på markedet i løpet av første halvår av 2016. Ingen grunn til å løpe til butikken riktig ennå, med andre ord.

VR-vennlig feste først

En annen spennende ting GoPro kunne vise fram på konferansen var et spesielt feste for ikke ett, men seks GoPro-kameraer. Formet som en blanding av en sekskantet terning og en ball, skal dette oppsettet være i stand til å få med seg det som skjer i 360 grader rundt det hele.

GoPros nye kamerasultne feste.
GoPros nye kamerasultne feste. Foto: GoPro

Alle opptakene vil så kunne settes sammen med programvare for å danne ett «kule»-opptak. Dette kan da nytes med kompatible VR-briller, som i hvert fall inkluderer Oculus Rift, Google Cardboard og Microsoft HoloLens.

Eller herligheten kan lastes opp til YouTube, som jo nå støtter 360-graders videoer.

Festet skal være å få tak i senere i år. Prisen på dette og programvaren er ikke kjent, men seks Hero4-kameraer er i hvert fall ikke gratis.

Det finnes forresten flere actionaktører:
Er GoPro fortsatt kongen på haugen? >>>

(Kilde: TechRadar | The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen