GoPro opplever kraftig nedgang i salg
(Bilde: Kristoffer Møllevik/Montasje, Tek.no)

GoPro opplever kraftig nedgang i salg

Nå sier selskapet opp en stor del av sine ansatte.

Den kjente actionkameraprodusenten GoPro har vokst meget sterkt siden oppstarten, noe som gjorde at de valgte å gå børsen i fjor, men nå er suksessen i ferd med å bremse kraftig ned for selskapet. Det kommer frem av GoPros foreløpige tall for det fjerde kvartalet i fjor.

Selskapet beregner at omsetningen for kvartalet vil ende på 435 millioner dollar, noe som er vesentlig lavere enn det selskapet og analytikere hadde forventet for perioden.

Kutter arbeidsstokken med 7 prosent

Ifølge GoPro er årsaken at salget av kameraer gått tregere enn forventet, spesielt i løpet av den første delen av kvartalet. Akkurat hva som er årsaken til nedgang i salget sier selskapet imidlertid ingenting om i pressemeldingen.

Kamerasalget gikk tregere enn forventet sist kvartal.
Kamerasalget gikk tregere enn forventet sist kvartal. Foto: GoPro/Shutterstock

Tallene får uansett ganske dramatiske konsekvenser. GoPro skriver at de nå er i ferd med å redusere arbeidsstokken sin med intet mindre enn 7 prosent, noe som utgjør cirka 105 personer.

God økning i årlig omsetning

Ifølge selskapet har antallet ansatte vokst med over 50 prosent årlig de to siste årene, til 1500 ved det siste årsskiftet, og at tiltaket er et nødvendig ledd i å «re-allokere» ressursene i selskapet.

For samme kvartal i 2014 meldte selskapet for øvrig om en omsetning på 634 millioner dollar, noe som betyr at den kvartalsmessige nedgangen i omsetning har vært på cirka 31 prosent. Likevel ser det på ingen måte svart ut for selskapet, da den samlede, årlige omsetningen har økt med 16 prosent i 2015, til 1,6 milliarder dollar.

GoPro må også slite med konkurrenter: Nå skal Sony slippe en ny GoPro-rival »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen