Dette er det foreløpig eneste bildet av GoPros nye Fusion-kamera.
Dette er det foreløpig eneste bildet av GoPros nye Fusion-kamera. (Bilde: GoPro)

GoPro har lansert et 360-graderskamera som klasker til med 5K-oppløsning

GoPro Fusion har også andre triks i ermet.

GoPro har hatt ambisjoner tidligere når det gjelder 360-gradersløsninger i form av diverse rigger som rommer vanlige GoPro-kameraer, men nå har selskapet omsider kunngjort et eget, dedikert 360-graderskamera. På sine hjemmesider har GoPro nemlig dratt sløret av nye Fusion.

Fusion skiller seg fra andre 360-graderskameraer blant annet når det gjelder oppløsning. Det klasker nemlig til med intet mindre enn 5K-oppløsning, eller 5,2K for å være helt presis.

Kameraet skal i første omgang bli tilgjengelig for profesjonelle innholdsmakere gjennom et pilotprogram som starter til sommeren, men ifølge GoPro skal det også komme en kommersiell lansering mot slutten av året. 

Seks GoPro-kameraer i ett

Fusion beskrives av GoPro-sjefen Nicholas Woodman som å ha seks GoPro-kameraer smeltet sammen til ett. Kameraet filmer altså i alle retninger som vanlige 360-graderskameraer, men i tillegg til dette er kameraet også ment å være nyttig for dem som kun ønsker å lage vanlige videoer og ta stillbilder.

Det nye produktet byr nemlig på en ny funksjon som heter OverCapture, som innebærer at man kan «hente ut» vanlige bilder og video i HD-kvalitet fra 360-gradersopptaket. Dermed kan man altså velge ut utsnitt og komposisjon i etterkant, og også fange inn komposisjoner man kanskje ikke hadde tenkt på i utgangspunktet.  

Utover dette foreligger det ennå fint lite tekniske detaljer om det nye kameraet, annet enn at det vil bli kompatibelt med en rekke av GoPros eksisterende tilleggsutstyr. En kommersiell lansering skal altså finne sted mot slutten av året, men verken prisantydning eller en nærmere dato foreligger ennå.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo som skal være tatt opp med det nye Fusion-kameraet.

Dette knøttlille actionkameraet tar opp 360-gradersvideoer i 4K-oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen