Googles mest magiske app

Google Goggles er ingen ny app, men den er en av relativt få gratisapplikasjoner i Android Market som er utviklet av - ja, Google. Den samme appen er også tilgjengelig på iPhone.

I stedet for å søke i Google ved å skrive inn tekst, lar denne appen deg søke ved å ta bilde av noe. Hvis du for eksempel tar bilde av et monument, et kunstverk, en logo, en strekkode eller i prinsippet hva som helst er det meningen at applikasjonen skal finne et tilsvarende motiv i Googles bildedatabase og vise relevante søkeresultater.
 
Et godt tips er å bruke beskjæringsfunksjonen ("crop") når du tar bilder, for å kutte ut alt som er rundt motivet - det gir ofte et bedre resultat.

Min erfaring er at Google Goggles kun fungerer bra i omtrent halvparten av forsøkene, men de gangene det lykkes får jeg som regel frem relevant informasjon. 

Det fungerte bra på logoer, skilt, malerier, tekst, Tyrkisk Pepper-pose og bilder av kjente steder. På for eksempel trær, PC-skjerm, lommebok eller et fryst TV-bilde med ulike motiv fungerte det imidlertid ikke like bra. Enten kom det ingen relevante søkeresultater, eller mange søkeresultater - men ingen relevante.

Tar du turen innom et galleri eller museum i sommer vil nok Google Googles kunne gi deg en god del ekstra info om det som er til utstilling. Applikasjonen bruker derimot datatrafikk, så skal du bruke den i utlandet kan det bli en dyr affære - med mindre du kjøper et kontantkort lokalt.

Vandrer du rundt i byen og ser noe du ikke vet hva er, kan du dra opp mobilen fra lomma og bruke Google Goggles til å finne det ut.

Google Goggles steg for steg
Slik fungerer applikasjonen:

Steg 1 - Åpne applikasjonen
Steg 2 - Trykk kamera-ikonet for å åpne kameravisning (gjelder kun iPhone. På Android skjer dette automatisk)
Steg 3 - Pek kameraet mot målet og ta bildet.
Steg 4 - Bildet analyseres av appen og deretter vises søkeresultat fra Google.
 

Alt i alt opplever jeg Google Goggles som en artig app. Nytteverdien er imidertid litt variabel fordi man ofte ikke får frem et relevant søkeresultat. Appen er likevel gratis og grei å ha lagret på telefonen. For min del bruker jeg derimot Google Goggles sjelden.

Google Goggles for Android finner du i Android Market på mobilen din. Har du en iPhone finner du den samme appen i App Store under navnet Google Mobile App.

Les også: Android Market åpnet i dag

(Artikkelen ble oppdatert 07-10-.10)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen