Googles malware-søk avslørt

Alternativ tekst mangler
Crackere finner malware ved hjelp av Google

Det er tidligere blitt kjent at søketjenesten Google kan brukes til å finne frem malware (skadelige programmer) på Internett. Nå kommer det melding om at crackere, det vil si hackere med onde hensikter, har avslørt måten Google gjør dette på.

Denne informasjonen har imidlertid tidligere kun vært kjent blant forskere og sikkerhetseksperter, men nå skal denne informasjonen altså være lekket ut.

Nøkkelen til å finne malware ligger i å ha en signatur til et spesifikt malware-program, forteller forskere ved sikkerhetsselskapet Secure Computing. Nå trenger ikke angripere å lage malware selv - datavirus, ormer og trojanske hester skal kunne finnes frem ved hjelp av en signatur og Google.

Ifølge selskapet Secure Computing foregår det nå åpen utveksling av malware-signaturer på Internett, og på enkelte nettsider blir signaturene organisert på en slik måte at disse er enklere å finne frem.

I vår oversikt over gratisprogrammer finner du en rekke programmer som kan brukes til å kvitte deg med ulike typer skadelige programmer på PC-en.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen