Project Tango-teknologien kan blant annet lage avanserte 3D-kart i sanntid.
Project Tango-teknologien kan blant annet lage avanserte 3D-kart i sanntid. (Bilde: Google/YouTube)

Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt

Det er ikke bare mobilbransjen som er interessert i «Project Tango».

Det har vært litt stille rundt Googles spennende «Project Tango»-teknologi den siste tiden, men på CES-messen fikk teknologien fornyet oppmerksomhet i kraft av en Project Tango-utstyrt mobil fra Lenovo. Snart kan imidlertid bli langt mer utbredt.

Nettstedet PC World kan nemlig melde at Google har planer å bruke den avanserte sensorteknologien i en rekke andre produktkategorier, som for eksempel droner og roboter.

– Stor interesse

Opplysningene kom fra Eitan Marder-Eppstein, leder for Googles Project Tango-satsing, under en tale avholdt i forbindelse med utviklerkonferansen Ubiquity Developer Summit i San Fransisco nylig.

Project Tango skal først dukke opp i en mobil fra Lenovo, som ennå ikke har designet klart. Bildet er tatt under CES-messen.
Project Tango skal først dukke opp i en mobil fra Lenovo, som ennå ikke har designet klart. Bildet er tatt under CES-messen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ifølge Marder-Eppstein har droneprodusenter vist stor interesse for Project Tango, og han uttalte også at robotteknologien vil kunne tjene mye på å implementere teknologien.

Project Tango går i korte trekk ut på å benytte et knippe avanserte sensorer og kameraer til å registrere avstander og bevegelser i tre dimensjoner, noe som skal gjøre det mulig å blant annet generere 3D-modeller av omgivelsene og potensielt revolusjonere mobil navigasjon og «utvidet virkelighet»-fenomenet.

Gjør mobile enheter «bevisste»

Teknologien tar sikte på å utvikle mobile enheter som er i stand til å oppfatte og forstå omgivelsene på samme måte som mennesker, og  er en kulminering av mange års forskning. Innen drone- og robotteknologi vil løsningen kunne gjøre produktene langt mer «bevisste» på sine omgivelser.

Under talen sin kunne Marder-Eppstein fortelle om en rekke forskjellige andre bruksområder for teknologien, for eksempel måling av møbler i butikken for å finne ut om de passer hjemme. Et annet bruksområde er å guide kunder i butikker frem til bestemte varer i butikken som er på salg.

Ikke minst kan teknologien få stor betydning innen både virtuell og utvidet virkelighet, for eksempel ved at man kan legge virtuelle utgaver av reelle omgivelser inn i VR-verdenen, eller kombinere virtuelle elementer med ekte omgivelser.

Først ser det ut til at teknologien dukker opp i telefoner: Lenovo skal være ferdig med innmaten til den første Project Tango-mobilen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen