Google har sommerjobben «alle» drømmer om
Teknofil
(Bilde: Fox)

Google har sommerjobben «alle» drømmer om

Dansetimer og massasje er bare noen av frynsegodene.

En jobb i Google står nok høyt på ønskelisten til mange Teknofil-lesere. Hver sommer tar teknologiselskapet inn såkalte «interns» – sommervikarer – som får en unik sjanse til å knytte de rette kontaktene og tilegne seg verdifull arbeidserfaring.

Ifølge BGR.com får sommervikarene også en hel del frynsegoder.

Høy lønn og lekestue

Sommervikarene får en lønn på 5000 dollar i måneden – nesten 30 000 kroner – hos Google. Det må vel sies å være relativt godt betalt, selv etter norsk standard, for en programmerer som søker jobberfaring.

Videre får de tilgang til sykler, busstransport, massasjer, svømmebasseng, dansetimer, fester og mye mer. Google har også såkalte «sleep pods», komfortable sofa-kapsler hvor du kan ta deg en «power nap» eller meditere.

Nyhetsbyrået The Associated Press/CBS har snakket med noen av årets sommervikarer, og de fokuserer selvsagt mest på prosjektene og menneskene de får muligheten til å jobbe med. Arbeidsgiveren sier derimot at de ikke kommer til å kreve altfor mye av sommervikarene sine.

– Vi tror på det å betale for arbeid og gir derfor våre sommervikarer lønn, punktum. Men vi tror ikke på å få dem til å jobbe dagen lang uten grunn, og tror det ligger mye lærdom i både tidsstyring og arbeidsflyt. Overtid er imidlertid tillatt for prosjekter som krever det, sier Googles talsperson Meghan Casserly til AP/CBS.

I samme artikkel kommer det frem at Google ikke bare henter sommervikarer fra USAs beste universiteter, og at de stort sett er programmerere eller informatikkstudenter. De tar inn folk fra ulik bakgrunn, inklusive enkelte som ikke har teknologibakgrunn.

Har du sett filmen The Internship?
Se Owen Wilson og Vince Vaughn som sommervikarer hos Google »

(Kilde: The Associated Press/CBSBGR.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen