Googles selvbyggermobil faller fra hverandre
(Bilde: Google)

Googles selvbyggermobil faller fra hverandre

Nå blir Project Ara utsatt.

Etter planen skulle Googles modulære byggesett-mobil Project Ara komme på markedet i Puerto Rico denne høsten, men for noen dager siden gikk selskapet ut og varslet at telefonen ikke vil komme før en gang i 2016.

Nå har Google via Project Aras Twitter-konto gått ut med litt mer informasjon om årsaken til forsinkelsen. 

For dårlige magneter

Ara-telefonen er bygget opp av mange små moduler som festes til telefonen ved hjelp av magneter. Men selv om idéen virker god, viser det seg at magnetene ikke er sterke nok til å holde modulene på plass hvis telefonen skulle falle i bakken.  

 

Google sier ingenting om hva de vil erstatte magnetene med, men følger opp med en Twitter-melding hvor de helt kort sier at de tester ut en ny «signature experience» for å feste modulene til telefonen – hva nå de måtte mene med det.

Vil gjøre det enklere for kundene å velge

Modulene skal enkelt kunne byttes ut, og kan leveres av tredjeparts produsenter.Foto: Google

Google sier selv at målet med Ara er å demokratisere økosystemet for maskinvare til mobiltelefoner, slik at det blir opp til kundene selv å velge hvordan telefonen skal være. Vil du ha et bedre kamera, kan du bytte ut kameramodulen, og vil du oppgradere til en kraftigere prosessor eller bedre grafikkløsning kan du bytte ut modulen for dette. 

I første omgang skulle altså telefonen lanseres i Puerto Rico, men Google har skapt noe usikkerhet rundt den opprinnelige planen ved å først tvitre om mulige endringer av pilot-lanseringen, og senere at de «ser på enkelte steder i USA» for lanseringen. 

Sjekk vår grundige gjennomgang av Project Ara (med video):
Alt dette lærte vi om Google Project Ara »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen