Google Pixel kan være mer vannsikker enn Google skal ha det til, med forbehold.
Google Pixel kan være mer vannsikker enn Google skal ha det til, med forbehold. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Så lenge holder Google Pixel ut i vannet, selv om den ikke er vanntett

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidligere sett eksemplet på at mobilprodusenter har gitt produktene sine mer moderate sertifiseringer enn det tilsynelatende er grunnlag for når gjelder vannsikring. Nå kan det se ut til at dette er tilfelle også med den nye Pixel-telefonen fra Google.

Som blant andre Ubergizmo melder har Pixel nemlig blitt utsatt for en ganske tøff vanntest, med det som må sies å være et positivt overraskende resultat.

Taklet 30 minutter under vann

En YouTube-bruker la nylig ut en video der han legger en Pixel-telefon i en vannbeholder i hele 30 minutter, hvorpå telefonen ble fisket opp igjen i fullt fungerende stand uten noen synlige, tekniske problemer.

Telefonen tålte 30 minutter i en bolle med vann.
Telefonen tålte 30 minutter i en bolle med vann. Foto: Skjermdump/YouTube

Det som gjør dette resultatet noe uventet er at Pixel-telefonen kun har den såkalte IP53-sertisieringen, som innebærer at telefonen kun er designet for å tåle lett vannsprut. Nærmere bestemt innebærer IP53 beskyttelse mot «dusj/regn mot kapsling i en vinkel opp til 60° i forhold til vertikallinjen».

Bør ikke prøves hjemme

Som det påpekes i videoen må testresultatet ikke forstås dithen at PIxel-telefonen faktisk er vanntett, og under andre omstendigheter vil den trolig ta inn vann. Likevel ser det altså ut til at det ikke nødvendigvis er enden på visa om telefonen ved et uhell skulle bli fullstendig nedsenket i vann.

Også Apples og Samsungs nye flaggskip har for øvrig vist seg å være overraskende vannsikre med tanke på hva de er godkjent for. Begge tålte nedsenkning i hele seks meter med vann i en ekstrem vanntest tidligere i høst

Videoen med testen ser du under.

Vi har testet Google Pixel: 
Les hele testen vår av Google Pixel her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen