Samsung Series 5 550.
Samsung Series 5 550.

Googles nye bærbare er tre ganger kjappere

Google og Samsung slipper Chromebox og ny generasjon Chromebook.

På denne tiden i fjor lanserte Google Chromebook – en bærbar PC med Chrome OS installert.

Nå kommer neste generasjon Chromebook, samt den første såkalte Chromebox. Maskinvaren er det Samsung som står for, mens Google har gjort jobben med å finpusse operativsystemet sitt.

Tre ganger så rask

De to nye Chrome-PC-ene har fått 4 GB RAM og en Core-prosessor fra Intel, noe som skal gjøre dem nesten tre ganger så kjappe som første generasjon. Den bærbare modellen har fått navnet Series 5 550. Maskinen har en oppgitt vekt på 1,48 kilogram, og har stor pekeplate samt tastatur i full størrelse. Ellers er den bestykket med et HD webkamera, to USB 2.0-porter, minnekortleser og DisplayPort-videoutgang. Skjermen er på 12,1 tommer og har anstendige 1280 x 800 pikslers oppløsning.

Samsung Series 5 550.
Samsung Series 5 550.

Samsung Series 5 550 har innebygd 802.11n dual band trådløst nett, noe som betyr at den også kan brukes på det mindre traffikerte 5 GHz-båndet. I tillegg er den utstyrt med gigabit kablet nett, og modeller med mobilt bredbånd (3G) skal også være å få tak i. Batteritiden er oppgitt til seks timer.

Samsung Chromebox minner litt om en Mac Mini. Den har fått seks USB 2.0-porter, to DisplayPort-utganger og DVI. Av nettverksteknologi har den Bluetooth, dual band 802.11n trådløst og gigabit kablet nettverk.

Prisene er starter på 329 dollar for Chromebox og 449 dollar for Samsung Series 5 550. De kan i skrivende stund kun bestilles på nett fra USA og Storbritannia, men skal dukke opp i flere land utover sommeren.

Kilde: Google Blog

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen