Den nye Motion Stills-appen fra Google.
Den nye Motion Stills-appen fra Google. (Bilde: App Store)

Googles nye fotoapp er genial for alle iPhone-brukere

Stabiliserer alle «Live Photo»-bilder – og det funker!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvis du har en relativt ny iPhone har du sikkert benyttet den såkalte «Live Photos»-funksjonen, som innebærer at man kan gjøre stillbilder «levende» ved å fange inn øyeblikkene rett før og etter bildet. Nå har Google kunngjort en ny app som gjør funksjonen en god del mer anvendelig.

Googles nye app heter «Motion Stills» og lar deg enkelt lage GIF-er og filmer av Live Photos-bildene dine, og som i tillegg stabiliserer klippene og hever den tekniske kvaliteten.

Virtuell kameraoperatør

Appen beskrives av Google som en «virtuell kameraoperatør» og bruker en avansert stabiliseringsteknologi til å gjøre klippene jevne dersom det er mye risting i bildet. Teknologien fungerer ved å separere forgrunnen og bakgrunnen, slik at bakgrunnen holdes helt i ro.

Denne GIF-en viser resultatet av stabiliseringsløsningen i Motion Stills-appen.
Denne GIF-en viser resultatet av stabiliseringsløsningen i Motion Stills-appen. Foto: Google

Dermed vil klippene altså se bedre ut, særlig når man lager looper. Motion Stills-appen byr også på en loop-optimalisering som innebærer at appen finner de ideelle start- og sluttpunktene til klippene, og fjerner uklare bilder, slik at kvaliteten blir best mulig.

Vi tok en kjapp test, og lot Motion Stills prøve seg på et relativt rolig kattebilde. I første klippet er stabiliseringen skrudd av, mens det er på i det andre:

Uten stabilisering.
Uten stabilisering. Foto: Niklas Plikk
Med stabilisering.
Med stabilisering. Foto: Niklas Plikk

Her må vi vel kunne konkludere med at stabiliseringen fungerte ganske godt? 

Ellers gjør appen det også mulig å enkelt sette sammen flere klipp til små filmer. Alt gjøres direkte på mobilen, og ingen Internett-tilgang er nødvendig. Siden appen bygger på Live Photos-funksjonen er den altså kun tilgjengelig for iOS, og kan hentes i App Store nå.

Google ga også nylig app-butikken sin en ny funksjon: Med «intelligent» opprydding på mobilen blir det enklere å rydde plass »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen