Googles nye app Datally skal sørge for at du ikke bruker mer data enn nødvendig.
Googles nye app Datally skal sørge for at du ikke bruker mer data enn nødvendig. (Google)

Googles nye app skal hindre at du bruker for mye data

Møt Datally.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du har sikkert opplevd det, du også. En eller annen app har løpt løpsk i bakgrunnen og brukt så mye data av den dyrebare kvota di er helt tom.

Det vil Google nå gjøre noe med, og har lansert appen Datally

Gir deg full kontroll 

Datally er en gratis Android-app for Android 5.0 eller senere. Den registrerer hvor mye data hver enkelt app bruker i timen, per dag eller måned, og lar deg dessuten sette begrensninger for hvor mye båndbredde de ulike tjenestene får lov til å bruke. 

Etter at installasjonen er overstått og du har akseptert å gi den de ulike tillatelsene den trenger for å operere, begynner den automatisk å spore databruken.

Datally har også en egen sparefunksjon som passer på at ingen apper tar seg for store friheter i bakgrunnen, men du kan også velge hvilke apper som skal være unntatt begrensningene. Du kan også velge at kun appen som kjører på skjermen skal få lov til å bruke data. Datally kan også gi deg tips om åpne wifi-nettverk i nærheten, og rangerer dem basert på tilbakemeldinger fra andre brukere. 

Om du er en habil Android-bruker vet du sikkert at flesteparten av Datally-funksjonene allerede er tilgjengelig i Android, men ikke like enkelt og oversiktlig som her. 

Har testet 

Google skal ha testet Datally på Filippinene siden i sommer, og sier de allerede har fått over 5000 brukere som i snitt har spart 30 prosent av databruken sin. 

Om du vil redusere databruken ved å sperre tilgangen for enkelte apper bør du imidlertid være klar over at det også vil gjøre at du går glipp av push-varslinger – for eksempel fra chatteapper. Velg derfor innstillingene med omhu. 

Se Googles introduksjonsvideo under. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen