Googles karttjeneste får enda en nyttig funksjon
(Bilde: Google)

Googles karttjeneste får enda en nyttig funksjon

Nå kan du måle avstanden mellom fritt valgte punkter på kartet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter mange år i drift har Google Maps etter hvert blitt en både velutstyrt og nyttig karttjeneste, som også kan gjøre deg godt kjent med omgivelsene via den stadig forbedrede Street View-funksjonen.

Karttjenesten er hele tiden i utvikling, og nå kan Google opplyse at nok en ny funksjon har meldt sin ankomst. Tjenesten lar deg nemlig nå måle den nøyaktige avstanden mellom helt fritt valgte punkter på kartet.

Du kan sette opp så mange punkter du vil.
Du kan sette opp så mange punkter du vil.Foto: Google

Gå utenfor veinettene

Som kjent har man hittil kunnet måle avstander mellom startpunkt og destinasjon dersom man følge allerede definerte veistrekninger, men den nye funksjonen setter deg altså i stand til å avlese avstander også utenfor disse rammene.

Funksjonen brukes ved å høyreklikke på kartet og deretter velge alternativet «mål avstand» i menyen som dukker opp. Deretter er det bare å venstreklikke et hvilket som helst annet sted på kartet for å få opp avstanden.

Du kan velge så mange punkter du vil, og den totale avstanden legges automatisk sammen. Det er også mulig å «dra» punktene dit du vil ved å holde nede venstre museknapp, etter at du har tegnet opp en «rute».

Foto: Google

Funksjonen kan være nyttig om du for eksempel vil måle den omtrentelige gåavstanden mellom ulike punkter ute i terrenget hvor det ikke finnes veier, eller for den saks skyld på havet. Har du lyst til å få et inntrykk av hvor mye jorda krummer, eller hva som er korteste flyrute fra Norge til USAs vestkyst, kan du også prøve å sette to punkter veldig langt fra hverandre. 

Googles Chromecast har nå også blitt bedre: Strømmepinnen får endelig støtte for skjermspeiling »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen