Dette er noen av filmene som nå støtter HDR på den amerikanske versjonen av tjenesten.
Dette er noen av filmene som nå støtter HDR på den amerikanske versjonen av tjenesten. (Bilde: Skjermdump)

Googles Netflix-konkurrent får støtte for HDR

Men ikke i Norge foreløpig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HDR-teknologien har blitt den store snakkisen på TV-fronten, og som en følge har også flere av innholdsleverandørene kastet seg på HDR-toget. Nå følger Google etter med sin filmtjeneste, melder blant andre TechCrunch.

Google Play Movies-tjenesten har nemlig nå lagt til HDR-støtte, kan man lese på Googles egne støttesider. Støtten er kun tilgjengelig på utvalgte 4K-filmer som kjøpes fra tjenesten, og kun gjennom strømmepinnen Chromecast Ultra enn så lenge.

Ikke i Norge ennå

HDR-støtten oppgis i informasjonsrubrikken til filmene.
HDR-støtten oppgis i informasjonsrubrikken til filmene. Foto: Skjermdump

Foreløpig er HDR-støtten kun tilgjengelig i USA og Canada, og står ikke nevnt på den norske versjonen av Google Play-støttesiden for filmtjenesten. Støtten vil nok trolig utvides til nye markeder etter hvert, så det er bare å følge med på utviklingen i Norge.

Stadig flere strømmetjenester støtter HDR-teknologien. Konkurrenten Netflix fikk på plass HDR-strømming i april i fjor, og litt senere samme år fikk også den Google-eide videotjenesten YouTube støtte for teknologien. Også mobiler er begynt å bli tilgodesett, men ennå i noe begrenset omfang.

Dette er HDR

HDR er en forkortelse for high dynamic range, og gir oss i praksis et bildet med mye bedre farger, lysstyrke og kontrast.

Teknologien har mye å si for bildekvaliteten og er behørig bejublet, også av oss her på verket. I tillegg til at man må ha kompatibelt avspillingsutstyr må man også ha TV som støtter HDR, men disse er nå i ferd med å bli relativt tallrike.

Nå har det kommet en ny knøtte-PC som takler HDR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen