Googles enorme Android-oppdatering er allerede «rootet»

Var åpnet bare timer etter at filene ble lagt ut.

Under årets Google I/O presenterte søkegiganten en forhåndstitt på neste generasjon Android. Foreløpig har de ikke avslørt navnet, men omtaler den bare som Android L. Allerede et par dager senere hadde utviklere fra XDA-Developers-forumet fått full tilgang i den nye Android-versjonen.

Såkalt root-tilgang bryter forbi en del sperrer som ligger i operativsystemet, og åpner for svært avansert bruk, og apper som ikke ellers ville latt seg kjøre. Det går ut på litt av det samme som en såkalt «jailbreak» av en av Apples mobile enheter.

Bruker eksisterende verktøy

Det er XDA-Developers-brukeren savoca som har funnet frem til metoden, som går ut på å bruke verktøy som allerede finnes.

Hvis du allerede har installert Android L på telefonen din, skal du kunne oppnå root ved å legge inn en alternativ recovery-versjon på telefonen, før SuperSU-appen legges over på telefonen. Den gir oversikt over hvilke apper som benytter utvidede rettigheter på telefonen, og hører til på rootede enheter.

Root-tilgang under Android L fungerer imidlertid ikke helt som før. Det er gjort endringer på hvordan apper får utvidet tilgang på filsystemet. Dermed må mange apper oppdateres før de vil virke skikkelig i den nye Android-utgaven.

Les også: Her er den største Android-oppdateringen noensinne

(Kilde: xda-developers.com via bgr.com)

 

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen