Googles «dronningnerd» skal redde Yahoo!
Teknofil
(Bilde: Google)

Googles «dronningnerd» skal redde Yahoo!

Marissa Mayer slutter hos søkegiganten på dagen.

Marissa Mayer sa i går fra seg en av toppstillingene i Google, og begynner i dag på jobben som administrerende direktør i konkurrenten og kriserammede Yahoo!. Hun går også inn som styremedlem i selskapet.

Mayer har vært med Google helt siden begynnelsen. Hun startet som ingeniør i 1999, mot slutten av et masterstudium i kunstig intelligens ved Standford – den samme skolen der Larry Page og Sergey Brin først laget søkemotoren til Google.

Fra 2005 til 2010 var hun viseadministrerende direktør for søkemotoren, samtidig som hun var sentral i utviklingen av Google Earth, lokasjonstjenester, G-mail og ikke minst bildesøket til Google. Alt i alt skal hun ha hatt en finger med i over 100 av Googles tjenester.

I en rekke tidsskrifter har hun blitt omtalt som en av fremtidens viktigste ledere i IT-bransjen, og hun har blitt kåret til en av USAs mektigste kvinner. Hun er dronningen av nerder, skriver E24.no.

Kriserammet Yahoo!

Yahoo! har slitt med å få fotfeste de siste årene. Selskapet har hatt fire administrerende direktører de siste fire årene, uten at det har bedret situasjonen. De har mistet posisjonen som den største søkemotoren på nett, og sliter med annonsesalget som smitter over til Google og Facebook.

Mayer tar over etter Scott Thompson, som ble tvunget ut av selskapet i mai fordi han løy om utdanningen sin.

– Jeg ser frem til å jobbe med selskapets dedikerte ansatte, og bringe frem innovative produkter, innhold og en personlige opplevelser til brukere og annonsører verden rundt, sier Mayer i en pressemelding.

– Styret var enstemmig enig i at Marissas utrolige historie innen teknologi, design og produktutvikling gjør henne til den rette lederen av Yahoo! i denne tiden, sier fred Amaroso, styrelederen i selskapet.

Mayer kommer fra Wisconsin i USA, og er 37 år gammel. Samtidig som det ble gjort kjent at hun tar over toppstillingen i Yahoo!, fortalte hun magasinet Fortune at hun er gravid, med termin i oktober måned.

(Kilder: Yahoo!, E24)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen