Visuell assistanse på TV-er med Chromecast, for eksempel i form av kjappe menyer man kan bla i med stemmen, er blant oppgraderingene til Googles Assistant-tjeneste.
Visuell assistanse på TV-er med Chromecast, for eksempel i form av kjappe menyer man kan bla i med stemmen, er blant oppgraderingene til Googles Assistant-tjeneste. (Bilde: Google/YouTube)

Googles stemmeassistent blir mye smartere – og slippes til iPhone

Assistenten vil også snart kunne «se» omgivelsene.

Googles nye stemmeassistent Google Assistant ble først avduket på utviklerkonferansen I/O i fjor, og på årets I/O-tilstelning, som gikk av stabelen på Norges nasjonaldag, slapp søkegiganten et nytt lass nyheter om tjenesten.

Google Assistant har nå blitt vesentlig mer intelligent og allsidig. Ikke minst er det verdt å nevne at tjenesten nå også har blitt tilgjengelig på den konkurrerende iOS-plattformen, hvor den altså vil konkurrere med Apples egen Siri-tjeneste.

Av oppgraderingene som Google Assistant nå har fått er utvidet funksjonalitet med smarthøyttaleren Google Home. Disse inkluderer blant annet muligheten til å sette opp nye avtaler i kalenderen og påminnelser, samt muligheten til å starte helt håndsfrie telefonsamtaler med Assistant, da kun i USA og Canada foreløpig.

En ny Assistant-funksjon kalt Google Lens lar deg «se» omgivelsene og få nyttig informasjon på sparket.
En ny Assistant-funksjon kalt Google Lens lar deg «se» omgivelsene og få nyttig informasjon på sparket. Foto: Google

Ny funksjon som «ser» omgivelsene

Ellers skal Google også bygge inn en funksjon som lar deg få opp visuelle meldinger på TV-er med Chromecast via Assistant. Dette fungerer på den måten at man for eksempel kan spørre stemmeassistenten om hva som vises på TV-en, hvorpå assistenten vil svare med en melding på skjermen.

En annen spennende nyvinning er noe som heter Google Lens. Dette er en funksjon som lar deg bruke mobilkameraet til å skaffe deg informasjon om omgivelsene mens du bruker Assistant-tjenesten. Om du for eksempel ser et oppslag for en konsert med favorittbandet kan du holde oppe mobilen og trykke et ikon i Assistant-samtalen for å få tilgang til informasjon om bandet, billetter med mer. 

Assistant skal også få støtte for flere språk, men norsk står dessverre ennå ikke på listen i denne omgang. Google Home skal også spres til nye territorier, deriblant Frankrike og Tyskland. Forhåpentligvis blir den også snart tilgjengelig i Norge, selv om den ennå ikke har fått lanseringsdato her til lands.

Mange flere detaljer om de nye Assistant- og Home-nyhetene finner du på Google-bloggen, og videoen under gir også et sammendrag.

Google Assistant var først eksklusivt for Pixel-telefonene: Det endret seg heldigvis tidligere i år »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen