Google X fjernet etter en dag

Helt uten noen form for annonsering har Google fjernet sin test-tjeneste Google X fra deres utviklingsnettsider. Dette bare en dag etter at tjenesten ble lansert på selskapets offisielle weblogg. Sannsynligvis er det patenttrøbbel som har fått Google til å fjerne tjenesten.

Tjenesten hadde en linje med ikoner over søkeboksen, der du kunne velge blant de fleste av Googles tjenester. Når du beveget musen over et ikon, ble ikonet automatisk forstørret. Apple har søkt om patentbeskyttelse for sin Dock-bar i MacOS X, og Google X er helt tydelig inspirert av MacOS X.

Nederst på siden stod det nemlig å lese; Roses are red. Violets are blue. OS X rocks. Homage to you. Hverken Google eller Apple har kommentert saken foreløpig, og det er ikke forventet at selskapene kommer til å gjøre det.

Både Google og Apple har en historie for å rettslig gå etter personer som de mener bryter med deres opphavsretter og varemerker. Google forsøkte å stenge den pornografiske søkemotoren Booble.com, mens Apple nylig har vunnet en rettsak over domenet itunes.co.uk, og har tvunget nettsider å fjerne temaer som får Windows XP til å se ut som MacOS X.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen