Google vs Microsoft

En av de mange store nyhetene i neste Windows-versjon (Longhorn) blir WinFS, et nytt lagringssystem som skal gjøre det enklere å søke etter filer uansett hvor på harddisken de måtte befinne seg. WinFS er basert på databaseteknologi fra Microsoft SQL Server (kodenavn "Yukon").

Med WinFS vil det for første gang brukes server-teknologi til å styre data på hjemmedatamaskiner via en relasjons-database. Brukere skal kunne vise filer som er indekserte fra ulike fysiske steder på harddisken, i stedet for å vise innhold av enkelte mapper. WinFS skal erstatte dagens hierarkiske mappe-system som vi er vant til med Utforsker.

Grunntanken bak og drivkraften i utviklingen av WinFS har vært å lage et system som gjør det enklere å finne frem informasjon. Microsoft kaller WinFS for neste generasjons lagringsplattform for Windows, som brukes til å organisere og dele data, og et avansert søkeverktøy. Hensikten med WinFS er et felles system for alle applikasjoner i Windows.

"Problemet" for Microsoft er bare at WinFS og Longhorn ikke skal lanseres før om to eller tre år.

Det går nå rykter om at Google driver med utvikling av et nytt og bedre søkeverktøy for harddisker. Det nye verktøyet fra Google har foreløpig fått navnet Puffin (lundefugl), men detaljene er ikke kjente ennå.

(Kilde: theinquirer.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen